Nieuws

26 april 2018

Hofleverancier Steltman ondertekent Goudconvenant

Steltman Juwelier sluit zich aan bij het Convenant Verantwoord Goud. Steltman is met twee exclusieve winkels in Den Haag één van de oudste juweliers van Nederland.

20 maart 2018

Bekijk video: The Gold Challenge 2030

Met het Project ‘The Gold Challenge 2030’ streeft het ministerie van Buitenlandse Zaken naar 100% gebruik van duurzaam gewonnen en geproduceerd goud. Het ministerie maakte een video met uitleg over de huidige situatie rond de goudproductie.

19 maart 2018

Werkt u met goud? Sluit aan bij het Convenant Verantwoord Goud!

Recyclet u goud? Investeert u in goud? Verwerkt u goud in een product dat u produceert? Of maakt u prachtige sieraden van goud? Huidige partijen van het Convenant Verantwoord Goud roepen bedrijven op die werken met goud zich aan te sluiten bij het Convenant Verantwoord Goud.

16 februari 2018

Workshop due diligence legt basis voor het echte werk

De eerste stappen voor due diligence door de deelnemers aan het goudconvenant zijn gezet.

18 september 2017

Nieuwe partij bij Goudconvenant

Het Convenant Verantwoord Goud krijgt er een partij bij. Het recyclingbedrijf Coolrec sluit zich aan bij deze samenwerking.

19 juni 2017

Goudketen start samenwerking voor verantwoord goud

Internationaal MVO convenant “Verantwoord goud” ondertekend: weten, laten zien en verbeteren.

19 juni 2017

Aanpak van kinderarbeid in goudmijnen

Een coalitie van Ngo's, Philips en Fairphone hebben een project in voorbereiding om kinderarbeid in Oegandese goudmijnen aan te pakken.

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.