Workshop Animal Welfare

18 december 2018
Workshop dierenwelzijn

© SER

Op 26 november organiseerde Vier Voeters en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een workshop dierenwelzijn voor de partijen van het IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel. O'neill, WE en de Bijenkorf, partijen van het convenant, hebben bijgedragen aan de opzet en inhoud van de workshop.

Tijdens de workshop kregen bedrijven informatie over het ontwikkelen van een visie met betrekking tot dierenwelzijn, de meest gebruikte dierlijke afgeleide materialen, het opstellen van een beleid en het implementeren ervan, het bewaken van de activiteiten en het communiceren daarover. De deelnemers waren erg te spreken over dat huidige methoden, best practices en inspanningen van andere internationale bedrijven werden gedeeld. Er bestaan nog steeds grote uitdagingen met betrekking tot de traceerbaarheids- en certificeringsnormen die wrede dierhouderijpraktijken uitsluiten en certificaten controleren die door leveranciers zijn verstrekt. Over het algemeen werd de workshop zeer goed ontvangen en de bedrijven kunnen met deze nieuwe inzichten en hulpmiddelen aan de slag.

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.