Trainingen helpen omstandigheden in kledingfabrieken in Bangladesh verbeteren

05 maart 2018
Mannen aan het werk achter hun naaimachines in grote fabriek. Illustratie bij IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

In Bangladesh hebben in december en februari trainingen plaatsgevonden voor plaatselijke kledingproducenten. Het gaat om fabrieken die leveren aan bedrijven die deelnemen aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

In Bangladesh zijn meer dan 250 kledingfabrieken in kaart gebracht die leveren aan bedrijven die het textielconvenant hebben ondertekend. Het onderwerp van de trainingen waren de eisen die het convenant stelt met betrekking tot verantwoorde en duurzame productie van kleding en textiel. Bijvoorbeeld op het gebied van veilige arbeidsomstandigheden en een leefbaar loon voor de arbeiders.

De training werd gegeven door BCCS, onderdeel van de Universiteit van Dhaka. Nederlandse experts van MVO Nederland en Nyenrode Business Universiteit waren erbij betrokken.

In de loop van 2018 zullen nog een aantal trainingen ter plekke plaatsvinden.

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.