Bedrijf Alsico is eerste geassocieerd lid met Duitse Textilbündnis

30 juli 2018
Logo Alsico more than workwear

Textielbedrijf Alsico is het eerste deelnemende bedrijf aan het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel dat via ‘geassocieerd lidmaatschap’ ook de Duitse Textilbündnis heeft ondertekend.

Begin dit jaar is een samenwerking tussen het Nederlandse en Duitse initiatief van start gegaan. Het doel van de samenwerking is dat bedrijven gemakkelijker bij beide initiatieven kunnen aansluiten en zo meer impact kunnen hebben richting een duurzame keten. Esprit was het eerste bedrijf dat vanuit de Duitse Textilbündnis de overstap maakte en ook het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel heeft ondertekend.


Wouter de Broeck, Alsico:

“Alsico wil zijn engagement voor een transparante keten in de textielsector ook hard maken op een belangrijke markt als de Duitse. Initiatieven zoals het Convenant en het Textilbündnis kunnen bovendien de weg vrij maken voor een Europees wetgevend kader rond transparantie in de textielketen. Daar willen we graag aan bijdragen.”

Alsico produceert werkkleding en hecht veel waarde aan het milieu. Bij de Alsico Group werken circa 8000 werknemers en het bedrijf behaalt een geconsolideerde jaarlijkse omzet van 250 miljoen euro. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de Belgische stad Ronse.

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.