Convenantsbedrijven Schijvens en Zeeman starten samenwerking voor leefbaar loon

03 september 2019
Industriƫle textielfabriek, arbeiders aan de productielijn.

© Shutterstock

Schijvens Corporate Fashion en Zeeman Textielsupers starten een ketensamenwerking voor het betalen van leefbaar loon in een Pakistaanse textielfabriek. Beide bedrijven nemen deel aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, het convenant heeft bemiddeld in de samenwerking tussen beide bedrijven.

Leefbaar loon

Schijvens werkte met behulp van een rekentool aan het bepalen van een leefbaar loon naar textielfabriek MYM in Karachi Pakistan. Zij is hierin bijgestaan door IDH (the Sustainable Trade Initiative), die de medewerkers heeft geïnterviewd en gezamenlijk hebben zij de huishoudkosten bepaald. Het loon wat een leefbare situatie kon bewerkstelligen bleek in deze situatie 29% hoger te zijn dan het wettelijk minimum loon dat nu betaald wordt.

Samenwerking

Via het secretariaat van het convenant is contact gelegd tussen Zeeman en Schijvens. Zeeman heeft zich aangesloten bij het project, samen hebben zij besloten om de prijzen dusdanig te verhogen dat de fabriekseigenaar in staat wordt gesteld om vanaf 1 oktober 2019 te starten met de implementatie van een leefbaar loon voor alle fabrieksmedewerkers. Samen behalen zij een meerderheidsleverage in deze fabriek.
Schijvens en Zeeman hopen met deze unieke stap een voorbeeld te zijn voor de textielindustrie en andere bedrijven te inspireren om ook pragmatische stappen te zetten en de samenwerking op te zoeken in de keten.

Spin-off effect

Eerder dit jaar organiseerde het secretariaat een serie workshops over leefbaar loon voor ondertekenaars van het Convenant, als onderdeel van het collectieve project op leefbaar loon. Tijdens deze workshops hielpen bedrijven elkaar door hun strategieën en ervaringen rond leefbaar loon te delen. Schijvens gaf een inspirerende presentatie voor de andere ondertekenaars, waaronder Zeeman, over hoe ze hun eerste leefbaar loon project in Turkije aangepakt hebben en wat ze daarvan geleerd hebben.

Ook andere organisaties deelden hun deskundigheid in de training. Zo gaf Fair Wear Foundation een training over de ‘costing’ methodiek aan inkopers van ondertekenaars, zodat leefbaar loon in prijzen berekend kan worden.

Het Convenant bevordert samenwerking tussen bedrijven onderling en met internationale organisaties die kennis hebben over leefbaar loon. Hierdoor wordt hun invloed en kracht gebundeld en verandering in de sector mogelijk gemaakt.

Lees ook: Minister Kaag bezoekt Zeeman

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.