Nieuws

Duurzame Kleding en Textiel | 14 maart 2019

Bedrijven leren over risico’s rond arbeidsomstandigheden en verantwoorde inkoop in Turkije

Vandaag organiseerde het Convenant Duurzame Kleding en Textiel in samenwerking met de Fair Wear Foundation het seminar ‘Sourcing responsibly in Turkey. How to due diligence?’

Bancaire sector | 08 maart 2019

ABN AMRO geeft zijn tweede mensenrechtenrapport uit

ABN AMRO heeft op 25 februari 2019 zijn tweede volledige mensenrechtenrapport uitgebracht. Het Mensenrechtenrapport 2018 bouwt voort op eerdere publicaties.

Verantwoord goud | 05 maart 2019

Gedragscode juweliers- en goudsmedenbranche in werking

De kleinere bedrijven in de juweliers- en goudsmedenbranche kunnen aan de slag met het Convenant Verantwoord Goud. Hiervoor hebben de brancheverenigingen Federatie Goud en Zilver (FGZ) en het Nederlands Gilde van Goudsmeden (NGG) een gedragscode opgesteld.

Duurzame Kleding en Textiel | 01 maart 2019

Dibella tekent het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Textielbedrijf Dibella tekent via ‘geassocieerd lidmaatschap’ het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Het bedrijf is al deelnemer van het Duitse Textilbündnis en ontwikkelt linnen voor textielbedrijven.

Duurzame Kleding en Textiel | 18 februari 2019

Internationale Vrouwendag: Workshop over gender

Op 8 maart organiseren partijen van het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel een workshop over gender in de kledingindustrie. De workshop viert aansluitend Internationale Vrouwendag.

Duurzame Kleding en Textiel | 14 februari 2019

Workshop over prioriteren van risico’s op OESO conferentie

Hoe kunnen bedrijven hun risico’s beter prioriteren? Op 14 februari 2019 organiseert het Convenant Duurzame Kleding en Textiel hierover een werksessie.

Duurzame Kleding en Textiel | 05 februari 2019

Bedrijven helpen bedrijven tijdens trainingen leefbaar loon

Op 5 februari start een reeks trainingen voor bedrijven op het gebied van leefbaar loon. De trainingen zijn erop gericht bedrijven te ondersteunen in hun dialoog met leveranciers en het verbeteren van hun eigen inkooppraktijken in het kader van hun ‘due diligence’.

Voedingsmiddelen | 04 februari 2019

FNLI organiseert werksessie IMVO-risicomanagement

Op 15 januari organiseerde de FNLI samen met de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) een werksessie over IMVO-risicomanagement. Aan de hand van een nieuw ontwikkeld FNLI-stappenplan werd besproken hoe een bedrijf IMVO-risicomanagement opzet.

Duurzame Kleding en Textiel | 04 februari 2019

Seminar over verantwoord inkopen in Turkije

Veel bedrijven in Nederland besteden hun productie uit aan Turkije. Hoe kunnen bedrijven daar verantwoord inkopen en risico’s vermijden? Kom naar het seminar dat het Convenant Duurzame Kleding en Textiel samen met Fair Wear Foundation op 14 maart organiseert.

Pilots Natuursteen | 24 januari 2019

Overzicht in Internationale Sociale Voorwaarden met routekaart

Het projectteam van de Natuursteenpilots heeft een routekaart ontwikkeld. Deze routekaart is bedoeld om aanbestedende diensten de weg te wijzen bij het sturen op de naleving van Internationale Sociale Voorwaarden (ISV) bij de inkoop van natuursteen.

Duurzame Kleding en Textiel | 10 januari 2019

Kuyichi tekent Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Het Nederlandse kledingmerk is in 2001 opgericht en is bekend van hun denim. Kuyichi is het 92ste kledinglabel die het convenant heeft getekend.

Bancaire sector | 03 januari 2019

ING brengt mensenrechtenrapport uit

Op 16 november 2018 heeft ING haar eerste op zichzelf staande mensenrechtenrapport gepubliceerd, waarin de bank de vijf meest ernstige mensenrechtenrisico’s identificeert.

Bancaire sector | 20 december 2018

Mensenrechtenconferentie ABN AMRO: Innovaties in human rights due diligence

Een van de prioriteiten van het bankenconvenant is het beter in kaart brengen van mensenrechtenrisico’s. Dat staat of valt met de beschikbaarheid van voldoende en betrouwbare informatie.

Pensioenfondsen | 20 december 2018

Pensioenfondsen tekenen voor samenwerking duurzaam beleggen

Nederlandse pensioenfondsen gaan de samenwerking aan met maatschappelijke organisaties (ngo’s), vakbeweging en overheid om duurzaam te beleggen. Samen tekenen zij vandaag het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen.

Duurzame Kleding en Textiel | 18 december 2018

Due Diligence Tool ontwikkeld om risico’s in keten in kaart te brengen

Brancheorganisatie Modint heeft samen met partijen en steunbetuigers van het Convenant Duurzame Kleding en Texiel een Due Diligence Tool ontwikkeld.

Duurzame Kleding en Textiel | 18 december 2018

Workshop Animal Welfare

Op 26 november organiseerde Vier Voeters en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een workshop dierenwelzijn voor de partijen van het IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Duurzame Kleding en Textiel | 17 december 2018

Deelnemers gezamenlijk project tegen kinderarbeid bezoeken India en Bangladesh

Deelnemende bedrijven en NGO’s aan het gezamenlijke project ‘Remedies towards a Better Workplace’ brachten een bezoek aan de Zuid-Indiase regio Tamil Nadu en aan het Dhaka district in centraal Bangladesh.

Bancaire sector | 10 december 2018

Leersessie over ‘shrinking civic freedoms and the position of human rights defenders (HRDs)’

Op 16 november 2018 vond er bij FMO een leersessie plaats over ‘shrinking civic freedoms and the position of human rights defenders (HRDs)’.

Bancaire sector | 07 december 2018

Partijen convenant doen mee aan UN Forum

Partijen uit het IMVO-convenant voor de Bankensector hebben in november deelgenomen aan het jaarlijkse VN Forum. In Genève vond deze driedaagse bijeenkomst over mensenrechten en bedrijven plaats, met als bezoekers vertegenwoordigers van staten en bedrijven.

Voedingsmiddelen | 06 december 2018

FNLI organiseert stakeholdermeeting over voedingsmiddelenconvenant

De FNLI organiseerde op 29 november een stakeholdermeeting in Den Haag over het IMVO-convenant Voedingsmiddelen. De FNLI presenteerde het plan van aanpak voor FNLI-activiteiten in het kader van het convenant en de eerste resultaten van de risico-inventarisatie van de belangrijkste grondstoffen van de sector.

Duurzame Kleding en Textiel | 29 november 2018

Buying Practices Workshop

Op 23 november werd tijdens de workshop 'Due diligence in uw inkooppraktijken' besproken hoe prijsnotering, betalingsvoorwaarden en prognoses op een duurzame manier kunnen worden gerealiseerd.

Duurzame Kleding en Textiel | 26 november 2018

Convenant stuurt gezamenlijke brief naar Bengaalse overheid

Het Convenant voor Duurzame kleding en Textiel heeft een brief gestuurd naar de premier van Bangladesh over het verbeteren en verzekeren van veilige werkomstandigheden in de Bengaalse kledingindustrie.

Duurzame Kleding en Textiel | 16 november 2018

Seminar over Sustainable Sourcing

Op 13 november vond het ‘Sustainable Sourcing Seminar’ plaats bij Modint. Tijdens het seminar pitchten diverse NGO's, vakbonden en sociale initiatieven wat over hun expertise en wat zij voor kledingbedrijven kunnen betekenen, zowel in de textiellanden als in Nederland.

Duurzame Kleding en Textiel | 15 november 2018

Collectief project leefbaar loon van start

Het thema leefbaar loon neemt in het Convenant voor duurzame kleding en textiel een aparte plek in. De Partijen die samen het Convenant opstelden, zien leefbaar loon èn sociale dialoog als essentiële thema’s.

14 november 2018

Veel aandacht voor IMVO-convenanten tijdens conferentie in Brussel

Hoe kunnen multistakeholderinitiatieven zoals de IMVO-convenanten bijdragen aan de SDG’s? Die vraag stond centraal tijdens de Europese conferentie ‘SDGs and Initiatives for Sustainable Global Value Chains’ in Brussel.

Pilots Natuursteen | 09 november 2018

Dialoogsessie pilotprojecten IMVO Natuursteen

Op 9 november vond de dialoogsessie van het pilotproject Duurzaam Inkopen van Natuursteen plaats in de Eenhoorn Meeting Center Amersfoort. Dit pilotproject is een van de drie pilotprojecten die als onderdeel van het IMVO Convenant Natuursteen worden georganiseerd.

Duurzame Kleding en Textiel | 08 november 2018

Nieuwe ondertekenaar Convenant Duurzame Kleding en Textiel: Ducky Dons

Ducky Dons Nederland B.V. heeft op 1 november 2018 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Het Nederlandse bedrijf richt zich met hun eigen productielijn op slaapcomfort en verkoopt dekbedden en kussens. .

Duurzame Kleding en Textiel | 08 november 2018

Fabienne Chapot tekent Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Het Convenant Duurzame Kleding en Textiel heeft er een nieuwe ondertekenaar bij: Fabienne Chapot (Fab B.V.). Fabienne Chapot is een Nederlands damesmerk bekend van hun kleurrijke collectie met all over prints.

Duurzame Kleding en Textiel | 07 november 2018

Bedrijven, NGO’s, vakbonden en overheid in gesprek over impact

Op 6 november vond de bijeenkomst ‘AGT’s Next Steps, Towards increased impact in supply chains’ plaats. De bijeenkomst stond in het teken van uitwisseling. Meer dan 100 deelnemers vanuit bedrijven, NGO’s, vakbeweging, brancheorganisaties en overheid – allen aangesloten bij het Convenant duurzame Kleding en Textiel - wisselden kennis en ervaringen uit.

Bancaire sector | 07 november 2018

Stakeholders geinformeerd over voortgang bankenconvenant

Op vrijdag 2 november was er een stakeholderbijeenkomst over het IMVO Convenant voor de Bancaire Sector

Verzekeringssector | 01 november 2018

Masterclass voor verzekeraars gericht op implementatie duurzaam beleggen

Op 30 oktober heeft het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met de Vereniging van Beleggers en Duurzame Ontwikkeling (VBDO) een Masterclass Duurzaam Beleggen georganiseerd, speciaal gericht op middelgrote en kleine verzekeraars.

Duurzame Kleding en Textiel | 01 november 2018

Minister Kaag bezoekt Zeeman over convenant

Op maandag 29 oktober bracht minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan het hoofdkantoor van Zeeman om te zien hoe zij werken aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Duurzame Kleding en Textiel | 30 oktober 2018

Tweede Kamerlid Mahir Alkaya (SP) bezoekt Bijenkorf

Op vrijdag 26 oktober bracht Mahir Alkaya, Tweede Kamerlid voor de SP, een bezoek aan De Bijenkorf in het kader van het convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Verzekeringssector | 25 oktober 2018

IMVO Convenanten op agenda Child Rights & Business Conferentie

Save the Children organiseert jaarlijks de Child Rights & Business Conferentie. Ook dit jaar kwamen medewerkers van Save the Children van over de hele wereld een week lang bij elkaar om te spreken over de ontwikkelingen en activiteiten van Save the Children rond Child Rights & Business.

23 oktober 2018

Kamerleden laten zich informeren over aanpak IMVO-convenanten

Op vrijdag 19 oktober bezochten Tweede Kamerleden HEMA om zich te laten informeren over convenanten op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

Duurzame Kleding en Textiel | 19 oktober 2018

Zorgelijke situatie Bangladesh Akkoord heeft aandacht convenant

Onlangs oordeelde het Bangladeshi hooggerechtshof dat het kantoor van het Bangladesh Akkoord na 30 november zijn aanwezigheid in Bangladesh moet beëindigen.

Duurzame Kleding en Textiel | 19 oktober 2018

Bijeenkomst over fair fashion

Een groeiende beweging van bewuste modelabels, consumenten en designers zet eerlijke mode in de spotlight en creëert nieuwe initiatieven die laten zien hoe het beter kan.

Duurzame Kleding en Textiel | 18 oktober 2018

Marlies Dekkers ondertekent convenant duurzame Kleding en Textiel

Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor een duurzame productieketen.

Verantwoord goud | 10 oktober 2018

Impuls voor convenant Verantwoord Goud

Het convenant Verantwoord Goud krijgt een impuls. Meerdere bedrijven tonen interesse om zich aan te sluiten.

Duurzame Kleding en Textiel | 08 oktober 2018

Micro Verkoop B.V. tekent het convenant

Micro Verkoop B.V. ondertekent het convenant Duurzame Kleding en Textiel. Het bedrijf produceert heren kledingcollecties voor grote retailers en warenhuizen in Europa.

Duurzame Kleding en Textiel | 05 oktober 2018

Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW)

Van 5 tot en met 14 oktober vindt de vijfde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Dit jaar staat in het teken van circulaire mode en recycling.

Verantwoord goud | 01 oktober 2018

Structurele aanpak problemen goudsector door samenwerking

Afgelopen jaar is het aantal bedrijven dat zich aansloot bij het Convenant Verantwoord Goud gegroeid. Meerdere aangesloten bedrijven hebben publiekelijk verklaard op een meer duurzame manier te gaan produceren.

Voedingsmiddelen | 21 september 2018

Trainingen voor deelnemers convenant voedingsmiddelensector

Om bedrijven en partijen vanuit een gezamenlijk kader van start te laten gaan met de afspraken binnen het convenant, organiseerden partijen twee trainingen over leefbaar loon en ‘due diligence’.

Duurzame Kleding en Textiel | 21 september 2018

Conferentie SDG's en initiatieven voor duurzame wereldwijde waardeketens

Op 30 oktober 2018 organiseren het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC), het ministerie van Buitenlandse Zaken en de SER de conferentie ‘Sustainable Development Goals (SDG's) en initiatieven voor duurzame internationale waardeketens’ in Brussel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.