Diamond Point ondertekent Convenant Verantwoord Goud

Sieradenmerk Diamond Point sluit zich aan bij het Convenant Verantwoord Goud. Het bedrijf, opgericht in 1904, beschikt over een uitgebreide collectie exclusieve sieraden, die grotendeels in eigen atelier worden ontworpen en gemaakt. De verkooppunten van Diamond Point zijn gevestigd in warenhuis De Bijenkorf.

Diamond Point ondertekent Convenant Verantwoord Goud Diamond Point | © Bob Hersbach

Waarborgen van de kwaliteit

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van het sieradenmerk. Jack van Gelder, CEO van Diamond Point: “We willen niet alleen de hoge kwaliteit van onze sieraden garanderen, maar ook zeker stellen dat onze grondstoffen afkomstig zijn van legitieme en vertrouwde bronnen. Een waarborging van de kwaliteit en monitoring van de productieketen is daarom essentieel; van goud- en diamantmijn tot onze klant. Deelname aan het goudconvenant sluit naadloos aan op deze ambitie. We kijken er naar uit om met andere partijen uit de sector samen te werken aan een verantwoorde keten.”

Samen aan de slag

Met hun deelname aan het convenant volgt Diamond Point het voorbeeld van andere toonaangevende juweliers, zoals Steltman en Royal Asscher. Samen met andere bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid zal Diamond Point zich inzetten voor een verantwoorde internationale goudketen. Deelnemers zetten zich onder andere in voor het vergroten van de transparantie over de herkomst van goud en het voorkomen van misstanden. Ook werken partijen samen aan verschillende projecten, bijvoorbeeld op het gebied van kleinschalige mijnbouw en recycling.

Het Convenant Verantwoord Goud werd in juni 2017 afgesloten door een brede coalitie van juweliers, goudsmeden, recyclers, maatschappelijke organisaties, elektronicabedrijven en de overheid. Doel is dat in de hele keten mensenrechten en het milieu worden gerespecteerd. De looptijd van het convenant is vijf jaar.