Convenant logische stap voor Royal Asscher

Voor Royal Asscher Diamonds is het een logische stap om ook mee te doen aan het convenant Verantwoord Goud. “Het voelt als een natuurlijke partner en als iets vanzelfsprekends”.

© Royal Asscher

Dat stelde directeur Edward Asscher bij de ondertekening van het Convenant. Met de betrokkenheid van Royal Asscher doen er nu twaalf bedrijven mee. In totaal zijn er nu eenentwintig organisaties aangesloten bij het convenant. Het bedrijf is al lang betrokken bij de World Diamond Council (WDC). Deze houdt zich bezig met de strijd tegen conflict diamanten in het Kimberley Certificering Systeem. Royal Asscher is ook actief lid van de Responsible Jewellery Council.

Van groot belang

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen en integriteit zijn kernwaarden van onze familieonderneming”, zegt Asscher. "De integriteit van onze keten van toeleveranciers van diamant en goud is voor ons van groot belang. Zowel op ethische gronden als sociaal en milieutechnisch. Wij willen dat de diamanten en juwelen die wij verkopen geluk brengen aan allen die er mee werken, van de mijnen, de diamantslijperijen tot en met de goudsmeden.”

Koninklijk

De Royal Asscher Diamond Company bestaat al sinds 1854. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer. Sinds 1980 mag het bedrijf zich. “Koninklijk” noemen. In 1908 vroeg de Britse koning om de grootste ruwe diamant die ooit gevonden was te kloven en te slijpen. Deze heette de Cullinan. De twee grootste stenen zijn gezet in de Britse kroonjuwelen. Die zijn te zien in de Jewelhouse van de Tower of London. Royal Asscher verkoopt in vele landen. Amerika en Japan zijn de belangrijkste markten. In Nederland werkt de onderneming nauw samen met Schaap Citroen.