Samenwerken aan een verantwoorde goudketen

Maandag 1 oktober 2018 | Vakschool Schoonhoven Inloop vanaf 13.30 uur | Programma 14.00 - 17.00 uur

Verantwoord goud © Drijfhout | Wolfgang Bicheler

Wat gaan we doen?

Tijdens het evenement ‘Samenwerken aan een verantwoorde goudketen’ praten we partijen uit de Nederlandse goudsector bij over de ontwikkelingen in de internationale goudketen en het Convenant Verantwoord Goud. Tijdens een interactieve break-out sessie gaan we dieper in op hoe partijen uit de sector een bijdrage kunnen leveren aan een verantwoorde goudketen. Daarnaast is er gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met spelers uit de Nederlandse goudsector.

Voor wie?

Voor iedereen die met goud werkt: leveranciers, goudsmeden, juweliers, recyclers, elektronicabedrijven, huidige partijen die zijn aangesloten bij het Convenant, studenten van de vakschool Schoonhoven en andere geïnteresseerde partijen.

Convenant Verantwoord Goud

Op 19 juni 2017 sloot een brede coalitie in de goudsector het Convenant Verantwoord Goud. De samenwerking bestaat uit juweliers, goudsmeden, industrie, recyclers, ngo’s, vakbonden en overheid. Doel is dat in de hele keten mensenrechten en het milieu worden gerespecteerd. In het eerste jaar van het Convenant Verantwoord Goud hebben we al een aantal stappen gemaakt. Het eerste jaar zijn verschillende hulpmiddelen ontwikkeld om bedrijven te helpen bij verantwoord ondernemen, is een project in Oeganda van start gegaan en hebben nieuwe organisaties zich aangesloten.

Aanmelden

Werkt, handelt of investeert u ook in goud en wilt u het evenement bijwonen? Stuur dan een e-mail naar goldagreement@ser.nl.