Hofleverancier Steltman ondertekent Goudconvenant

Steltman Juwelier sluit zich aan bij het Convenant Verantwoord Goud. Steltman is met twee exclusieve winkels in Den Haag één van de oudste juweliers van Nederland. Met een zelfs koninklijke clientèle en een eigen atelier geniet Steltman veel bekendheid. Met de ondertekening krijgt het Convenant Verantwoord Goud krijgt er weer een partij bij.

Juweliers aan het werk bij Steltman Juwelier Steltman Juwelier | © Gemeentemuseum den Haag

De goudsector in Nederland zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde goudketen. Met de ondertekening maakt het bedrijf Steltman hier onderdeel van uit. Doel van het convenant is dat in de hele keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten en milieu- en biodiversiteitstandaarden beter gerespecteerd worden. Veel van de risico’s op dat gebied zijn te complex voor een individueel bedrijf om op te lossen. Het convenant biedt de mogelijkheid voor de sector brede kwesties gezamenlijk aan te pakken.

Steltman Juwelier

Steltman Juwelier onderscheidt zich op het gebied van uurwerken en juwelen. Met een eigen horlogemakersatelier en juwelenatelier worden niet alleen juwelen ontworpen, er werken ook vier goudsmeden aan het restaureren, repareren en vermaken van juwelen.

Erik Nieuwenhuis, Steltman: “Kwaliteit, kennis en kunde staan bij ons hoog in het vaandel. Weten waar onze producten en grondstoffen vandaan komen, is van groot belang. Een duurzame en verantwoorde goudsector is voor ons een vanzelfsprekendheid, omdat iedereen in de hele keten voldoening verdient bij het totstandkomen van een juweel. Het ondertekenen van het Convenant Verantwoord Goud is daarom een logische stap. Wij zijn trots dat wij nu samen met andere partijen actief kunnen werken aan een verantwoorde goudketen.”

De Nederlandse goudsector

Nederland is een kleine speler in de mondiale goudwereld. Hier wordt het vooral verwerkt in sieraden, elektronica en munten. Europa is goed voor 2 procent van de wereldwijde goudconsumptie. Jaarlijks komt er bijna 4300 ton op de wereldmarkt. Daarvan is 66 procent nieuw goud en 34 procent komt uit recycling.

Aan de slag

Het goudconvenant is officieel van kracht sinds 19 juni 2017 en heeft een looptijd van vijf jaar. Steltman Juwelier kan als nieuwe partij bij het convenant nog tijdig aansluiten bij de plannen die de partijen gezamenlijk maken voor de komende periode. Werkt u ook met goud? Sluit aan bij het Convenant!