Bedrijf Alsico NV is eerste geassocieerd lid met Duitse Textilbündnis

Textielbedrijf Alsico NV is het eerste deelnemende bedrijf aan het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel dat via ‘geassocieerd lidmaatschap’ ook de Duitse Textilbündnis heeft ondertekend.

Logo Alsico more than workwear © Alsico

Begin dit jaar is een samenwerking tussen het Nederlandse en Duitse initiatief van start gegaan. Het doel van de samenwerking is dat bedrijven gemakkelijker bij beide initiatieven kunnen aansluiten en zo meer impact kunnen hebben richting een duurzame keten. Esprit was het eerste bedrijf dat vanuit de Duitse Textilbündnis de overstap maakte en ook het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel heeft ondertekend.


Wouter de Broeck, Alsico NV:

“Alsico NV wil zijn engagement voor een transparante keten in de textielsector ook hard maken op een belangrijke markt als de Duitse. Initiatieven zoals het Convenant en het Textilbündnis kunnen bovendien de weg vrij maken voor een Europees wetgevend kader rond transparantie in de textielketen. Daar willen we graag aan bijdragen.”

 

Alsico NV produceert werkkleding en hecht veel waarde aan het milieu. Alsico NV is onderdeel van de Alsico Group waar circa 8000 werknemers werken en het bedrijf behaalt een geconsolideerde jaarlijkse omzet van 250 miljoen euro. Alsico NV is gevestigd in de Belgische stad Ronse.