Bijeenkomst over fair fashion

Een groeiende beweging van bewuste modelabels, consumenten en designers zet eerlijke mode in de spotlight en creëert nieuwe initiatieven die laten zien hoe het beter kan. Op vrijdag 12 oktober vond daarover een bijeenkomst plaats in het Pakhuis de Zwijger.

#hetzitmenietlekker

Pakhuis de Zwijger en Mondiaal FNV presenteerden #hetzitmenietlekker. Tijdens deze bijeenkomst werden er positieve verhalen voor een eerlijkere mode-industrie gedeeld, werd er uitgelegd wat anders kan, van materiaalgebruik tot inspirerende labels, en was er een fair fashion mini-markt.

Mondiaal FNV en Kings of Indigo, betrokken partijen van het convenant Duurzame Kleding en Textiel, waren actief betrokken bij de bijeenkomst. Karen Brouwer van Mondiaal FNV en Floortje Dessing doken via een VR-experience in de arbeidsomstandigheden van de fabriekswerkers in o.a. Bangladesh en vertelden wat er anders kan. Pioniers Tony Tonnaer van Kings of Indigo en Suzanne Smulders van fashion library LENA illustreerden hoe het ook kan en boden inspiratie over de toekomst van fair fashion. Dit en meer zorgden voor een inspirerende avond.

Meer informatie over de bijeenkomst