Aanpak moderne slavernij van convenantdeelnemer C&A valt in de prijzen

C&A heeft de Stop Slavery Award gewonnen van de Thomson Reuters Foundation. Het bedrijf kreeg de prijs voor het voorkomen van dwangarbeid in de productieketen.

Stop Slavery Award

De prijs werd gegeven voor de innovatieve manier waarmee het bedrijf het ontdekken, voorkomen en verhelpen van gedwongen arbeid in de productieketen heeft aangepakt. C&A werd geprezen voor de transparantie waarmee het bedrijf problemen signaleert en oplost.

Brede samenwerking nodig

Het voorkomen van dwangarbeid is opgenomen in de gedragsregels en auditvoorwaarden van C&A. Ook heeft het bedrijf regels opgesteld over werkomstandigheden en milieu voor de 2500 fabrieken die kleding maken voor het bedrijf. Een woordvoerder benadrukte dat voor verandering een brede samenwerking met overheid en maatschappelijke organisaties ter plekke nodig is.

Moderne slavernij neemt wereldwijd toe. Volgens cijfers van de International Labour Organisation (ILO) zijn er naar schatting wereldwijd 25 miljoen mensen die gedwongen worden te werken. 

Textielconvenant

Een brede coalitie van bedrijven en andere organisaties in de textielsector heeft een overeenkomst afgesloten: het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Zij willen in productielanden de arbeidsomstandigheden verbeteren en milieuvervuiling en dierenleed voorkomen.