Essenza Home, Rademakers en Kings of Indigo verwelkomd bij Duits “Textile Partnership” via geassocieerd lidmaatschap

De bedrijven zijn al deelnemers van het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Begin 2018 is een samenwerking tussen het Nederlandse en Duitse initiatief van start gegaan.

Partnership for Sustainable Textiles

Het doel van de samenwerking is dat beide initiatieven elkaar versterken onder andere doordat bedrijven zich eenvoudig bij beide initiatieven kunnen aansluiten. Esprit en Dibella zijn twee bedrijven die vanuit de Duitse Textilbündnis de overstap hebben gemaakt door ook het Nederlandse Convenant te ondertekenen.

Essenza Home:

“De reden dat we geassocieerd lid wilden worden is omdat wij ook actief zijn op de Duitse markt. Wij krijgen vanuit onze klanten in Duitsland regelmatig vragen over duurzaamheid. Door middel van het Nederlandse Convenant zijn we hier natuurlijk al flink mee aan de slag en door het geassocieerd lidmaatschap bij de Textilbündnis kunnen wij ook in Duitsland makkelijker aantonen stappen te maken op dit gebied. De Textilbündnis zegt Duitse klanten toch meer dan het Nederlandse Kledingconvenant.”

Een andere manier waarop de Textilbündnis en CKT samenwerken is door het delen van tools. Zo maken Nederlandse en Duitse ondertekenaars momenteel beiden gebruik van een Purchasing Practices Self Assessment Tool. Deze tool geeft bedrijven inzicht in waar zij hun inkoopprocessen kunnen verbeteren om risico’s in de keten in te verminderen.