GoodWeave International steunbetuiger van Convenant Kleding en Textiel

GoodWeave is onlangs als ondersteunende organisatie toegetreden tot het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. GoodWeave International is een toonaangevende non-profitorganisatie die zich inzet om kinderarbeid in wereldwijde toeleveringsketens te beëindigen en tegelijkertijd de algemene arbeidsomstandigheden te verbeteren door middel van een holistisch, markt- en gemeenschapsgericht systeem.

GoodWeave International steunbetuiger van Convenant Kleding en Textiel

GoodWeave, opgericht door Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi, werkt al meer dan 25 jaar samen met merken, producenten en arbeidersgemeenschappen om zichtbaarheid op alle productieniveaus te creëren. Door middel van due diligence in de toeleveringsketen, sociale programma's en capaciteitsopbouw, helpen de programma's van GoodWeave merken om gevallen van misbruik te identificeren, te verhelpen en de onderliggende oorzaken van kinderarbeid en uitbuiting van werknemers aan te pakken.

Als steunbetuiger van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel zoekt GoodWeave naar synergie tussen haar activiteiten om kinder-, dwang- en slavenarbeid uit te bannen en de due diligence-activiteiten van ondertekenaars van het convenant. GoodWeave biedt ondertekenaars de mogelijkheden tot capaciteitsopbouw te onderzoeken, ze krijgen toegang tot kennis en kunnen gebruik maken van tools die zijn ontwikkeld door GoodWeave. Ondertekenaars van het convenant hebben de mogelijkheid om partner te worden in GoodWeave's certificerings- of supply chain due diligence-programma's voor tapijt, huistextiel of kledingartikelen. Deze programma's zijn gericht op identificatie en herstel van kinderarbeid, dwangarbeid en slavenarbeid in toeleveringsketens in het Zuiden van Azië.

Neem voor meer informatie over de programma's van GoodWeave contact op met Silvia Mera.