Minister Kaag bezoekt Zeeman over convenant

Op maandag 29 oktober bracht minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een bezoek aan het hoofdkantoor van Zeeman om te zien hoe zij werken aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel en hoe zij duurzaamheid een plek hebben gegeven in de organisatie.

Minister Kaag bezoekt Zeeman over convenant © Ministerie van Buitenlandse Zaken

De directeur van Inkoop gaf een rondleiding langs de verschillende afdelingen, waar de minister ook in gesprek kon gaan met de aanwezige werknemers. Vervolgens was er tijd voor een informeel gesprek met CEO Erik-Jan Mares, waarin hij kon toelichten hoe Zeeman hun producten tegen een scherpe prijs en toch duurzaam produceert. Tijdens het bezoek was Nieuwsuur aanwezig, de uitzending is hier terug te kijken: https://nos.nl/uitzending/37194-nieuwsuur.html (vanaf 13.15-14.30).

Zeeman gebruikt duurzaam katoen in hun producten en is van plan om in 2020 25% van al hun katoen duurzaam te produceren. Dankzij hun winkels recyclen ze 87% van hun afval en ze hebben een C-label in de duurzaamheidslijst van Rank a Brand, en staan daarmee in de kopgroep van kledingretailers.