Workshop over prioriteren van risico’s op OESO conferentie

Hoe kunnen bedrijven hun risico’s beter prioriteren? Op 14 februari 2019 organiseert het Convenant Duurzame Kleding en Textiel hierover een werksessie. De werksessie wordt gehouden tijdens de OESO conferentie over due diligence in de kleding- en schoenensector.

Bengaalse kledingarbeiders werken in een fabriek in Ashulia, Dhaka, Bangladesh © Shutterstock

Volgens het due diligence doen bedrijven een risico-analyse, waarna ze de ergste risico’s in de keten als eerste aanpakken. Deze werksessie gaat dieper in op het prioriteren van risico’s bij deze analyse en hoe acties op basis van schaal, grootte en impact van de risico's kunnen worden geprioriteerd.

Tijdens dit evenement wordt er een praktische case over de risicoanalyse en prioritering van het kinderkledingmerk Tumble ‘N Dry’s besproken. Daarna zijn er kleine groepsdiscussies over de casestudy en belangrijke discussievragen over de (potentiële) risico's die bedrijven tegenkomen, hoe zij die risico's kunnen prioriteren en welke acties zij kunnen ondernemen.

Het evenement wordt georganiseerd door het secretariaat van het convenant samen met Solidaridad Europe en met hulp van Norwegian Fashion Hub en de SAC.

Meer weten over het evenement? Bekijk het hier (Eng).