Seminar over Sustainable Sourcing

Op 13 november vond het ‘Sustainable Sourcing Seminar’ plaats bij Modint. Tijdens het seminar pitchten diverse NGO's, vakbonden en sociale initiatieven wat over hun expertise en wat zij voor kledingbedrijven kunnen betekenen, zowel in de textiellanden als in Nederland. Bij het seminar waren deelnemers en steunbetuigers van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel aanwezig.

Seminar over Sustainable Sourcing © SER

Daarnaast waren er speeddates tussen partijen en bedrijven om het aanbod van de partijen te bespreken en om contactgegevens uit te wisselen.

Gezamenlijk optrekken

Tijdens het seminar kwam duidelijk naar voren dat bedrijven een netwerk van stakeholders, NGO's en experts nodig hebben om due diligence goed te doen. Door due diligence op de juiste manier te doen, weten bedrijven waar risico’s in de toeleveringsketen zitten en kunnen ze aan de slag om de problemen aan kunnen pakken. Samenwerking is hierbij essentieel.

Due Diligence-tool

Modint presenteerde tijdens het seminar de eerste versie van een Due Diligence-tool met informatie over de organisaties die werken aan het beoordelen en verminderen van risico's in productieketen. Per land is er informatie over rapporten, projecten, trainingen en risico’s beschikbaar, zodat bedrijven een begin kunnen maken aan een risicobeoordeling die past bij hun productieketen.