Bedrijven helpen bedrijven tijdens trainingen leefbaar loon

Op 5 februari start een reeks trainingen voor bedrijven op het gebied van leefbaar loon. De trainingen zijn erop gericht bedrijven te ondersteunen in hun dialoog met leveranciers en het verbeteren van hun eigen inkooppraktijken in het kader van hun ‘due diligence’ (imvo-risicomanagement).

Bedrijven helpen bedrijven tijdens trainingen leefbaar loon - 5 februari 2019 SER Start reeks trainingen voor bedrijven op het gebied van leefbaar loon | © SER

Diverse bedrijven leveren een bijdrage aan de trainingen door hun praktijkervaringen te delen, zoals H&M, Schijvens Corporate Fashion, Esprit en C&A. Ook andere partijen delen hun kennis, zoals ILO Better Work, ACT - initiative on living wages, Fair Wear Foundation en amfori – Trade with purpose. Zo’n 40 bedrijven doen mee aan deze eerste reeks trainingen. Het volgen van de training is uiteindelijk verplicht voor alle deelnemende bedrijven.

Gezamenlijk project leefbaar loon

Het Convenant Duurzame Kleding en Textiel organiseert deze trainingen in het kader van het grote gezamenlijke project over leefbaar loon. Leefbaar loon is een belangrijk thema binnen het convenant, vooruitgang op dit thema kan namelijk een positief effect hebben op de andere thema’s binnen het convenant.