Internationale Vrouwendag: Workshop over gender

Op 8 maart organiseren partijen van het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel — Fair Wear Foundation, InRetail, Plan International Nederland en het Internationaal Opleidingscentrum van de ILO — een workshop over gender in de kledingindustrie. De workshop viert aansluitend Internationale Vrouwendag.

Vrouw aan het werk achter haar naaimchine. Illustratie bij IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel. © Shutterstock

Wereldwijd zijn er veel vrouwen werkzaam in de kledingindustrie. Er zijn specifieke kenmerken en uitdagingen die verhinderen dat vrouwen in een veilige en gelijkwaardige omgeving kunnen werken. Naast mensenrechten- en investeringsoverwegingen is er een business case voor het aanpakken van arbeidsrechten binnen toeleveringsketens, en daarmee het bevorderen van de economische empowerment van vrouwen op mondiaal, nationaal en bedrijfsniveau. Investeren in gendergelijkheid en zorgen voor een veilige en gelijke werkplek helpt bedrijven om concurrerender te worden en nieuwe markten te ontwikkelen.

Tijdens deze workshop verkennen we de mogelijkheden om de rol en verantwoordelijkheid van merken te onderzoeken en een aanpak en concrete acties te ontwikkelen om genderkwesties in hun toeleveringsketens aan te pakken. Deze training is gericht op het helpen van merken door relevante kennis en praktische vaardigheden op het gebied van gender in de toeleveringsketen van kleding te geven. De workshop omvat case studies van Fair Wear Foundation, Plan International NL en UNICEF. De training is ontwikkeld door Fair Wear Foundation en het International Opleidingscentrum van de ILO. Meer informatie.

Open voor registratie

Bedrijven, al dan niet in het convenant opgenomen, zijn uitgenodigd om deze workshop bij te wonen op Internationale Vrouwendag (8 maart). De training, georganiseerd door Fair Wear Foundation, International Training Centre van de ILO, Plan International Nederland, de Agreement Parties en InRetail, wordt ondersteund door Unicef, Modint en VGT.

Meer informatie en inschrijven.