Partijen wonen workshop bij over duurzame materialen

Op 9 mei organiseerde het Convenant Duurzame Kleding en Textiel samen met Solidaridad en Modint een workshop over duurzame materialen voor bedrijven en andere partijen die aangesloten zijn bij het Convenant.

De 35 deelnemers kregen inzicht over de stappen die ze kunnen nemen om hun producten duurzamer te maken. Ze leerden over de risico’s van veel gebruikte materialen en over duurzame opties voor katoen, polyester, viscose en dierlijke materialen zoals wol.

Daarnaast ging de workshop over certificeringen en initiatieven zoals Better Cotton, Organic Content Standard, GOTS, Global Recycle Standard, Responsible Down Standard en Responsible Wool Standard.

Grondstoffen is één van de specifieke thema’s die in het Convenant wordt aangepakt. 29% van alle materialen die ondertekenaars van het Convenant in 2017 was een duurzamer materiaal. Meer informatie over de materialen en productielocaties van ondertekenaars is te vinden in de factsheet. Ondertekenaars van het Convenant maken steeds meer gebruik van duurzamere materialen om hun milieu-impact te verkleinen.