Workshop voor bedrijven over kledingindustrie in Myanmar

Drie brancheorganisaties, SOMO en het secretariaat van het Convenant Kleding en Textiel bieden bedrijven een workshop aan over de kledingindustrie in Myanmar. Het doel: inzicht bieden in wat er komt kijken bij verantwoord produceren in risicolanden. Myanmar is daarbij een voorbeeld.

Drukke fabriek met veel naaimachines. Illustratie bij IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Toelichting door experts 

Tijdens de workshop zullen twee experts uit Myanmar de situatie toelichten. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de actuele situatie in de fabrieken waar voor Westerse bedrijven wordt geproduceerd. Ook wordt er specifiek aandacht besteed aan vrijheid van vereniging. 

Groei leidt tot knelpunten

De kledingindustrie in Myanmar groeide de laatste paar jaar sterk. De kledingindustrie zorgt voor veel werkgelegenheid, maar er zijn ook negatieve effecten. Een recent SOMO-rapport bracht lage lonen, extreem lange werkdagen, kinderarbeid en onveilige werksituaties aan het licht. Europese bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om deze zaken aan te pakken.

De workshop wordt georganiseerd door Inretail, VGT en Modint en kwam tot stand in samenwerking met SOMO en het secretariaat van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Meer informatie en inschrijven (website Modint)