Maurits Derksen voorzitter Metaalconvenant

Organisatiesocioloog Maurits Derksen is benoemd tot voorzitter van het Internationaal MVO Convenant voor de Metaalsector. Afgelopen week is dit officieel bekrachtigd door de partijen van het convenant.

Maurits Derksen voorzitter Metaalconvenant

Derksen heeft ruime ervaring in directie- en bestuurlijke functies in de metaal, staal, mijnbouw, automobiel- en energiesector. Hij was sectorvoorzitter van de Energienetwerkbedrijven Nederland en voorzitter van de Europese Social Dialogue Committee. Ook was hij werkzaam in directiefuncties bij Quaker Chemical Corporation, Sara Lee /Douwe Egberts, Ahold, Eneco en Alliander.

Toezicht en advies

Momenteel is hij lid van de raad van toezicht bij Regionale Scholengemeenschap Pantarijn en lid van de cao-onderhandelingsdelegatie voor bestuurders in het onderwijs (po/vo). Daarnaast is hij lid van de raad van advies Engineering Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Multi-stakeholder proces

In het Metaalconvenant werken bedrijven uit de keten, brancheorganisaties, vakbonden, overheid en ngo’s samen aan de implementatie van internationale richtlijnen voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. De convenantspartijen zien in Derksen een voorzitter die vanuit zijn ervaring en motivatie complexe multi-stakeholder processen in goede banen kan leiden.

Bruggenbouwer

Hij typeert zichzelf als bruggenbouwer en verbinder met oog op het resultaat. In die rol wil hij onafhankelijke instanties en organisaties helpen gezamenlijk grootse doelen en resultaten te realiseren voor bedrijf, mens, natuur en samenleving.
Derksen heeft een eigen bedrijf. Daarin is hij bezig met ondernemen, besturen en toezichthouden. Zijn werkterrein loopt van de private sector tot en met de (semi)-publieke sector. Hij is 55 jaar, woont samen en heeft twee dochters.