Nyrstar ondertekent Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector

Nyrstar, een internationaal opererend bedrijf in de Metaalsector, heeft op 26 oktober 2020 het Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector ondertekend.

Nyrstar ondertekent Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector © Nyrstar

Het bedrijf heeft mijnbouw-, smelting- en andere activiteiten in Europa, Noord Amerika en Australië. Het bedrijf heeft ruim 4000 mensen in dienst en wordt geleid vanuit het hoofdkantoor in het Nederlandse Budel.

Nyrstar heeft een marktleiderspositie in zink en lood en groeiende posities in andere basis- en edelmetalen. In augustus 2019 werden de operationele activiteiten van Nyrstar voor het grootste deel eigendom van Trafigura, een van 's werelds grootste onafhankelijke grondstoffenhandelsbedrijven.

Met het ondertekenen van dit convenant committeert Nyrstar zich aan de verplichting om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn ketens en (potentiële) negatieve impact voor mens en milieu te identificeren, voorkomen en verminderen.

Daniel Vanin, CEO van Nyrstar: “Als leidende onderneming in de sector willen we onze verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame keten. We zullen actief bijdragen aan de doelstelling van het convenant door onze kennis en ervaring ter beschikking te stellen”.

De huidige partijen verwelkomen Nyrstar bij het convenant en ze kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Nyrstar ondertekent Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector
© Nyrstar