Smart-M ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

Smart-M, producent van halffabricaten in de metaalsector, heeft het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door actief deel te nemen aan het convenant wil het bedrijf verantwoordelijkheid nemen voor alle aspecten in de productieketen.

Metaalbewerking © Smart-M

Het in Kaatsheuvel gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in draaien, frezen en meten met computergestuurde machines (CNC). Door de productie van ferro en non-ferro halffabricaten, heeft Smart-M veel contact met toeleveranciers, klanten en metaalverwerkers in de keten.

De afgelopen maanden onderzochten een aantal medewerkers van Smart-M de herkomst, winning en afvalverwerking van metaal. Deze zoektocht riep ook vragen op over het eigen productieproces en motiveerde het bedrijf om stappen te zetten op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zo werd niet alleen het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend, maar stapt Smart-M met ingang van deze week ook over naar een afnemer van metaalafval die werkt aan due diligence. Daarnaast introduceert Smart-M een programma om bewustwording onder eigen medewerkers te vergroten.

Rob Gouda, algemeen directeur Smart-M:

“Door actief deel te nemen aan het metaalconvenant nemen we onze verantwoordelijkheid voor alle aspecten van onze productieketen. Door samen te werken met andere organisaties kunnen we misstanden in onze keten gezamenlijk aanpakken.”

De huidige partijen verwelkomen Smart-M bij het convenant en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.