Tineke Lambooy nieuwe voorzitter Metaalconvenant

Prof. dr. Tineke Lambooy is de nieuwe voorzitter van het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector. In het convenant werken metaalbedrijven, ngo’s, vakbonden en de overheid samen om misstanden op het gebied van mensenrechten en milieu in de metaalketens aan te pakken en te voorkomen.

Tineke Lambooy Tineke Lambooy

Tineke Lambooy is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Nyenrode Business Universiteit. Hier voert zij (multidisciplinaire) onderzoeksprojecten uit op het gebied van ondernemingsrecht, corporate governance en strategie en (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen. De afgelopen jaren deed zij voor de Europese Commissie onderzoek naar ‘sustainability hotspots’ in internationale ketens, waarbij risico’s en kansen in kaart werden gebracht.

Lambooy is opgeleid als bedrijfsjurist en heeft in die rol zowel ondernemingen als publieke organisaties geadviseerd. Haar promotieonderzoek ging over het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - hoe recht en corporate best practices elkaar beïnvloeden. Als bestuurslid van de NGO Stand Up For Your Rights en de Club van Rome - Nederland, en als lid van de Worldconnectors, is zij actief betrokken bij de economische en maatschappelijke transitie naar een circulaire en rechtvaardige economie. Tineke Lambooy volgt Maurits Derksen op, die twee jaar voorzitter van het convenant is geweest.