DKG Groep sluit zich als eerste grote retailketen aan bij TruStone Initiatief

DKG Groep (Bruynzeel en Keller Keukens) is de 28e deelnemer aan IMVO-convenant natuursteen. Daarmee zijn zij de veertiende Nederlandse deelnemer aan het TruStone Initiatief.

DKG Groep (Bruynzeel en Keller Keukens) sluit zich als eerste grote retailketen aan bij TruStone Initiatief © Jason Briscoe on Unsplash

Aan het TruStone Initiatief werken de Nederlandse en Vlaamse natuursteensector en overheid samen met NGO’s en vakbonden om een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen te realiseren. Dit moet bijdragen aan verbetering van milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele keten.

Retailers in de keuken-,tuin en bouwmaterialenbranche verhandelen een groot volume aan natuursteen en zijn daarom een zeer belangrijke samenwerkingspartner in het verduurzamen van de hele keten. Samen met importeurs en bewerkers van natuursteen kunnen zij een positief verschil maken bij zowel de productie als handel in natuursteen.

Natuursteen wordt onder meer in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gewonnen. De betrokken deelnemers maken niet alleen de keten transparanter, maar werken ook samen om problemen zoals kinderarbeid, gedwongen arbeid, onveilige werkomstandigheden aan te pakken.