Initiatief TruStone verwelkomt gemeente Amsterdam tijdens startbijeenkomst

Het Initiatief Trustone komt op gang. Tijdens de startbijeenkomst werden de deelnemers aan de hand van praktijksituaties op weg geholpen om invulling te geven aan hun IMVO-beleid. Ook werd de Gemeente Amsterdam als nieuwe deelnemer verwelkomd.

Initiatief TruStone verwelkomt gemeente Amsterdam tijdens startbijeenkomst © SER

De bijeenkomst was vrijdag 22 november bij Arte in Helmond. In het Initiatief werken partijen uit de Nederlandse en Vlaamse natuursteensector samen aan een verantwoorde keten. Het Initiatief TruStone is in mei 2019 getekend. Er doen op dit moment al 25 bedrijven en enkele tientallen aanbestedende diensten, zoals gemeentes, mee. Vorige week heeft ook de gemeente Amsterdam het Initiatief ondertekend. De voorzitter nam vrijdag de ondertekende documenten in ontvangst.

De startbijeenkomst werd geopend door de voorzitter van het Initiatief, Pieter van der Gaag. Hij lichtte toe dat op grond van internationale richtlijnen van bedrijven en aanbestedende diensten wordt verwacht dat zij verantwoordelijkheid nemen voor omstandigheden in de toeleveringsketen. Het secretariaat van TruStone biedt hen ondersteuning en beoordeelt jaarlijks de inspanningen. Tijdens de bijeenkomst werden praktijksituaties besproken om bedrijven en aanbestedende diensten op weg te helpen om ketens in kaart te brengen en risico’s aan te pakken.

Tijdens de bijeenkomst hebben de voorzitter en de leden van de stuurgroep ook het nieuwe logo van het Initiatief onthuld.