Vijf vragen aan… Martine Kruitbos

Martine Kruitbos is Adviseur Verantwoord Beleggen bij MN en zij beantwoordt enkele vragen over haar motivatie voor het convenant en het belang van samenwerking.

Martine Kruitbos Martine Kruitbos

1. Hoelang werk je al bij MN?

In november 2020 ben ik begonnen bij het team Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, dus nu ruim vier maanden. Door corona heb ik helaas nog niet van het kantoorleven van MN kunnen proeven. Ik hoop binnenkort ons kantoor te kunnen bezoeken en mijn collega’s eens in het echt te ontmoeten.

2. Welke rol vervul je binnen het convenant pensioenfondsen?

Ik neem deel aan het convenant namens pensioenfondsen PME, PMT, Koopvaardij, Mitt, Essity en Pensioenfonds MN voor wat betreft het Brede Spoor, en namens PME en PMT voor het Diepe Spoor. Vanuit die hoedanigheid neem zit ik ook in de verschillende werkgroepen binnen het convenant.

3. Wat is volgens jou het leukste aan het werken in het convenant?

Het samenwerken met de andere partijen binnen het convenant. Je merkt bij iedere vergadering weer hoeveel kennis en ervaring er aanwezig is binnen alle geledingen, dus ik leer iedere dag bij. Ik vind het mooi te zien hoe we onze krachten bundelen en samen toewerken naar het bereiken van de convenantsdoelstellingen.

4. Wat is het minst leuk aan het werken in het convenant?

Vergaderingen zij onmisbaar– dat is nu eenmaal inherent aan samenwerken. Maar soms zitten er weken tussen waarin wel een heel groot beroep wordt gedaan op je zitvlees…

5. Waar kijk je het meest naar uit binnen het convenant?

De samenwerking met de andere partijen nóg verder uitdiepen en toekomstbestendig maken. Ook kijk ik uit naar de nieuwe cases die we de komende tijd binnen het Diepe Spoor gaan uitwerken en oppakken.