Vijf vragen aan… Will-Jan Jacobs

Will-Jan Jacobs is Beleidsmedewerker bij de Pensioenfederatie en hij beantwoordt enkele vragen over zijn motivatie voor het convenant en het belang van samenwerking.

Will-Jan Jacobs Will-Jan Jacobs

1. Hoelang werk je al bij de Pensioenfederatie?

Sinds 1 september 2020, dus ik ken veel collega’s nog niet in 3D.

2. Welke rol vervul je binnen het convenant pensioenfondsen?

Het vertegenwoordigen van de Pensioenfederatie en de pensioenfondsen in vooral de praktische zaken van het convenant, bijvoorbeeld in de verschillende werkgroepen). Ik probeer pensioenfondsen en andere partijen bij elkaar te brengen, te motiveren en te overtuigen binnen het Convenant.

3. Wat is volgens jou het leukste aan het werken in het convenant?

Het samenwerken met veel verschillende en gemotiveerde personen! Iedereen probeert er iets van te maken. Je voelt veel intrinsieke motivatie.

4. Wat is het minst leuk aan het werken in het convenant? 

Niet altijd even snelle besluitvorming. Zorgvuldigheid staat natuurlijk voorop, maar soms maakt het dat lastig om snel iets voor elkaar te krijgen.

5. Waar kijk je het meest naar uit binnen het convenant?

Verdere en nog intensievere samenwerking met verschillende partijen over concrete zaken die het verschil maken. Uiteraard ook het eindrapport waarin vermeld zal staan dat alle pensioenfondsen due diligence verrichten en themagericht beleid hebben omarmd en dat alle partijen het maximale uit het convenant hebben gehaald. Ik zou het ook heel mooi vinden als de gelegde relaties na afloop van het contract bestendig blijken en dat overheid, vakbonden, ngo’s en pensioenfondsen elkaar dus structureel blijven opzoeken rondom verantwoord beleggen.