IMVO Convenanten op agenda Child Rights & Business Conferentie

Save the Children organiseert jaarlijks de Child Rights & Business Conferentie. Ook dit jaar kwamen medewerkers van Save the Children van over de hele wereld een week lang bij elkaar om te spreken over de ontwikkelingen en activiteiten van Save the Children rond Child Rights & Business.

Save the Children © Save the Children

Save the Children Nederland is binnen de mondiale organisatie één van de voorlopers op het gebied van Child Rights & Business, mede door de deelname aan de IMVO convenanten. Er is daarom veel belangstelling voor dit proces, de tussentijdse uitkomsten en de meerwaarde van samenwerking tussen sectoren, overheid, vakbonden en Ngo’s. Save the Children Nederland gaf dit jaar tijdens de Conferentie een presentatie over de IMVO convenanten met daarin specifiek aandacht voor het verzekeringsconvenant. De potentie van het verzekeringsconvenant wordt onderkend en er wordt uitgekeken naar de eerste resultaten, zoals het beleidskader voor kinderrechten. Deze producten kunnen wereldwijd door Save the Children als voorbeeld gebruikt worden. Daarnaast waren verschillende vertegenwoordigers uit met name de Noord-Europese landen geïnteresseerd om de aanpak voor te stellen bij de regering van hun eigen land.

Jaarlijkse bijeenkomst over kinderrechten

Op de jaarlijkse Child Rights & Business conferentie komen Save the Children vertegenwoordigers van over de hele wereld bij elkaar die werken op dit thema. Dit jaar waren 14 verschillende nationaliteiten aanwezig met daarbij een vertegenwoordiging vanuit elk continent. Deelnemers spreken over de mondiale en nationale strategieën van Save the Children, nieuwe trends, en delen belangrijke nationale ontwikkelingen en best practices op het gebied van kinderrechten met als uiteindelijk doel om in samenwerking met bedrijven de kinderrechten in internationale waardenketens te respecteren en bevorderen.