Marianne van Keep MVO-manager van het jaar

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, is verkozen tot MVO-manager van het jaar.

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces Marianne van Keep krijgt de prijs uitgereikt uit handen van Maurits Groen | © Foto ID / Ad en Annelies

Marianne van Keep is lid van de stuurgroep van het internationaal MVO-convenant voor de voedingsmiddelensector. Ze werkt al meer dan 20 jaar bij Verstegen, sinds januari dit jaar in de rol van Chief Sustainability Officer. De vakjury van de prijs schrijft over haar: Marianne heeft een sterk jaar achter de rug met diverse wapenfeiten en successen, zelfs internationaal. Ze heeft een sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Verstegen wordt steeds meer erkend als een onderneming met een duurzame missie, onder meer op het gebied van kinderarbeid en biodiversiteit. Marianne heeft verschillende optredens gehad in de media om de duurzame boodschap verder uit te dragen.

Ongeveer 700 MVO-managers hadden via een stemming tien MVO-managers geselecteerd om in aanmerking te komen voor de titel. Naast winnares Marianne van Keep nomineerde de vakjury Wineke Haagsma (PwC Nederland) en Robert Metzke (Philips) als kanshebbers.