FNLI organiseert werksessie IMVO-risicomanagement

Op 15 januari organiseerde de FNLI samen met de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) een werksessie over IMVO-risicomanagement. Aan de hand van een nieuw ontwikkeld FNLI-stappenplan werd besproken hoe een bedrijf IMVO-risicomanagement opzet.

Cacaobonen en cacaopeul met cacaopoeder op een houten oppervlak. © Shutterstock

Er was uitgebreid aandacht voor de risico’s en mogelijke maatregelen van de belangrijkste grondstoffen die de sector gebruikt. De bakkerij- en zoetwarenbranche bestaat uit een divers ledenbestand van zowel groot- als kleinbedrijf en heeft veel variëteit in de grondstoffen die worden ingekocht. Met een deel van deze grondstoffen kunnen IMVO-risico’s verbonden zijn. De FNLI heeft voor haar “prioritaire grondstoffen” een gezamenlijke risicoanalyse en handelingsperspectief geformuleerd en geboden. Binnenkort is het FNLI-stappenplan en de “prioritaire grondstoffen met risico’s en mogelijke acties” voor FNLI-leden beschikbaar. Ook worden er de komende maanden vergelijkbare werksessies aangeboden voor alle branches die bij de FNLI zijn aangesloten.

Lees hier een verslag van de bijeenkomst.

Convenant Voedingsmiddelen

FNLI is één van de partijen die het convenant in juni 2018 hebben ondertekend. Brancheorganisaties in de voedingsmiddelensector, maatschappelijke organisaties, vakbonden en rijksoverheid zijn binnen het convenant aan de slag om risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen. In het convenant is afgesproken dat bedrijven in de voedingsmiddelensector IMVO-risicomanagement toe gaan passen.