Vier nieuwe deelnemers IMVO-convenant voor de Hernieuwbare Energiesector

Powerfield Netherlands B.V., OW Netherlands Holding B.V., Twentsche Kabelfabriek en Havfram hebben het IMVO-convenant voor de Hernieuwbare Energiesector ondertekend. Hiermee komt het totaal aantal deelnemende partijen op 51.

© Shutterstock

In het convenant werken zonne- en windenergiebedrijven, vakbonden, ngo’s, kennisinstituten en de Nederlandse overheid samen met als doel het bevorderen van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) in de hernieuwbare energiesector. Dit gebeurt door gezamenlijk risico’s in de keten op het gebied van mensenrechten en milieu in kaart te brengen en deze te aan te pakken of te voorkomen, bijvoorbeeld via collectieve projecten. In totaal zijn op dit moment 32 bedrijven uit de zonne- en windsector aangesloten. Zij zijn actief in diverse schakels van de waardeketen en staan met een breed netwerk van leveranciers en afnemers in contact.

OW Netherlands Holding B.V.

Ocean Winds, ontstaan uit een strategische alliantie tussen EDP Renewables en ENGIE, ontwikkelt, financiert, bouwt en exploiteert offshore windparken over de hele wereld.

Wouter Vandekerkhove, Belgium & Netherlands Country Manager bij Ocean Winds, zei: “Door het IMVO-convenant voor de Hernieuwbare Energiesector te omarmen, lopen we voorop in een mondiale beweging richting duurzaamheid. Ocean Winds versterkt haar betrokkenheid bij het realiseren van verantwoorde waardeketens, zoals we momenteel doen in onze 15 offshore windprojecten, waaronder onze 2 GW aan capaciteit in aanbouw in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Terwijl we nadenken over onze rol bij toekomstige aanbestedingen voor offshore windenergie in Nederland, herbevestigen we onze toewijding aan het vormgeven van een slimmer en schoner energielandschap voor toekomstige generaties."

Powerfield Netherlands B.V.

Powerfield is één van de toonaangevende partijen in Nederland in het ontwikkelen en beheren van zonneparken. Het bedrijf combineert het opwekken van elektriciteit uit zonneparken met energieopslag in batterijen en EV-laadoplossingen.

Jeroen Gjaltema, ESG Manager bij PowerField: “We zijn trots dat we ons aansluiten bij het IMVO-convenant voor de Hernieuwbare Energiesector. Door deel te nemen aan dit initiatief versterken we onze betrokkenheid om op een verantwoorde manier duurzame energieoplossingen te bieden. We kijken ernaar uit om samen te werken met de andere deelnemers om de duurzaamheid in onze waardeketens te verbeteren.”

Twentsche Kabelfabriek

TKF is actief in de duurzame energiesector als toonaangevende leverancier van innovatieve kabel- en connectiviteitsoplossingen voor het creëren van veilige, betrouwbare en duurzame energie- en dataverbindingen, wereldwijd.

“Bij TKF zetten we ons in om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Ons doel is het duurzaam verbinden van mensen en technologie. We hebben uitdagingen gesteld op het gebied van sociale en klimaatdoelstellingen. Deelname aan het convenant is voor ons een belangrijke stap in onze bijdrage aan de waardeketen. We kijken ernaar uit om samen te werken binnen de duurzame energiesector en een actieve rol te spelen in het brengen van transparantie en verantwoordelijkheid binnen deze sector om een duurzame toekomst te realiseren.”- Rob Roelofs, Sustainability Manager bij TKF.

Havfram

Offshore windbedrijf Havfram richt zich op het leveren van transport- en installatieschepen voor de offshore windsector. Het bedrijf levert expertise op het gebied van offshore windinstallaties aan de wereldmarkt als eigenaar en exploitant van installatieschepen voor windturbines.

“Met groot enthousiasme sluit Havfram zich aan bij het IMVO-convenant. Voor Havfram zijn ethisch gedrag en duurzame bedrijfspraktijken kernwaarden in het hart van onze organisatie. We kijken ernaar uit om samen te werken binnen het convenant om internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de toeleveringsketen van de duurzame energiesector te bevorderen.” - Renate Lystad, General Counsel & Chief Sustainability Officer bij Havfram

Alle deelnemers

Zie hier het volledige overzicht met deelnemers aan het IMVO-convenant voor de Hernieuwbare Energiesector.