Nieuws

Smart-M ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

17-05-2021

Smart-M, producent van halffabricaten in de metaalsector, heeft het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door actief deel te nemen aan het convenant wil het bedrijf verantwoordelijkheid nemen voor alle aspecten in de productieketen.

OECD side event met sprekers vanuit verschillende convenanten

23-04-2021

Op 27 en 28 april vindt het OECD Forum on Responsible Mineral Supply Chains plaats. Tijdens dit congres organiseert CNV een side-event over de verborgen risico’s in de metaalketen, in het bijzonder in Peru, Colombia en Bolivia.

Hunter Douglas verlaat metaalconvenant

08-01-2021

Hunter Douglas heeft zijn deelname aan het convenant voor de metaalsector met ingang van 2021 beëindigd.

A&M Recycling | In2Waste Solutions ondertekent Internationaal MVO Convenant voor de Metaalsector

16-12-2020

A&M Recycling | In2Waste Solutions heeft op 11 november 2020 het Internationaal MVO Convenant voor de Metaalsector ondertekend.

Nyrstar ondertekent Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector

20-11-2020

Nyrstar, een internationaal opererend bedrijf in de Metaalsector, heeft op 26 oktober 2020 het Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector ondertekend.

Eerste jaarrapportage Internationaal MVO Convenant voor de Metaalsector gepubliceerd

06-11-2020

De partijen die het International MVO Convenant voor de Metaalsector sloten, hebben hun eerste jaarlijkse voortgangsrapportage gepubliceerd.

Krommenhoek Metals ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

22-10-2020

Krommenhoek Metals heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Met de ondertekening van het Convenant zal het bedrijf zich inzetten voor een duurzamere productieketen.

Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector neemt deel aan consultatie SDG Zinc Sector Roadmap

21-10-2020

UNICEF, Terre des Hommes en vakbond CNV namen deel aan een online stakeholderconsultatie van de International Zinc Association (IZA). IZA nodigde de organisaties uit om feedback te geven op hun ‘SDG Zinc Sector Roadmap’. Deze samenwerking tussen IZA, steunbetuiger van het Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector, en de maatschappelijke organisaties markeert de start van de dialoog over het gezamenlijk bijdragen aan het bereiken van de SDG’s in de zinkindustrie.

Europese aandacht voor Internationaal MVO convenant voor de metaalsector groeit

02-04-2020

Een gezamenlijke bijeenkomst van Eurometaux en het Internationaal MVO convenant voor de metaalsector heeft geleid tot meer aandacht voor het convenant op Europees niveau. Ook ontstond tijdens de bijeenkomst het idee om gezamenlijk te communiceren over de due diligence (MVO-risicomanagement) in de toeleveringsketens van metalen en de kennis hierover intensiever te delen.

Geslaagde Kick-off sessie Due Diligence

13-12-2019

Bedrijven uit de metaalsector hebben meer inzicht gekregen in hoe zij met due diligence aan de slag moeten. Tijdens een Kick-off sessie werden zij vertrouwd gemaakt met de Maturity Assessment Tool. Deze tool brengt in beeld welk niveau een bedrijf heeft als het gaat om due diligence en helpt bij het verhogen van dit niveau. Deze kennis is belangrijk om werk te kunnen maken van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).