Nieuws

Partijen Convenant voor de Metaalsector versterken samenwerking in uitdagend derde jaar

29-11-2022

Partijen van het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector kijken terug op een uitdagend jaar. Internationale ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne en stijgende energieprijzen hadden een grote impact op de sector. De urgentie voor het realiseren van een verantwoorde metaalketen leeft bij de partijen in het convenant, zoals blijkt uit de jaarrapportage 2021-2022.

Partijen Metaalconvenant brengen bezoek aan de A&M Groep

29-07-2022

Hoe werk je samen op het gebied van due diligence in de metaalsector? En welke uitdagingen en kansen brengt dit met zich mee? Tijdens een werkbezoek bij de A&M Groep (A&M Recycling / In2Waste Solutions) gingen de partijen van het Metaalconvenant hierover met elkaar in gesprek.

Partnersessie OECD Forum over verantwoorde grondstofwinning en een eerlijke energietransitie

20-04-2022

Op 2 tot 6 mei 2022 vindt de 15e editie van het OECD Forum on Responsible Mineral Supply Chains plaats. CNV Internationaal en andere leden van het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector organiseren tijdens het congres een officiële partnersessie. Dit side event biedt de mogelijkheid om meer te weten te komen over een multi-stakeholderbenadering om de verborgen risico's van de wereldwijde energietransitie in belangrijke mijnbouwketens te identificeren en te beperken.

Metaalconvenant lanceert due diligence tool

24-03-2022

Het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector lanceert een nieuwe online due diligence tool voor bedrijven. Hiermee kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier voldoen aan hun due diligence verplichtingen, voortgang monitoren en hun processen verbeteren.

Onderzoek veiligheids- en gezondheidsrisico’s in mijnen Peru, Bolivia en Colombia

21-03-2022

De partijen binnen het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector doen onderzoek naar de veiligheids- en gezondheidsrisico’s van mijnwerkers in Peru, Bolivia en Colombia. In deze mijnen worden onder andere zilver, koper, zink, lood en molybdenum gewonnen voor Nederlandse bedrijven.

Gooimeer ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

09-11-2021

Gooimeer, handelaar en leverancier van stalen damwandprofielen voor de weg- en waterbouwsector, heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf meer bewustzijn creëren bij zowel de eigen medewerkers als in de branche.

Jaarrapportage Convenant voor de Metaalsector: vooruitgang geboekt in tweede jaar

08-11-2021

Bedrijven die deelnemen aan het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector hebben ondanks COVID-19 restricties vooruitgang geboekt in het tweede jaar. Dit blijkt uit de jaarrapportage 2020-2021 van het convenant. Zo maken steeds meer bedrijven gebruik van de aangeboden tools en wordt internationaal MVO vaker opgenomen in beleid en managementsystemen. Ook mocht het convenant het afgelopen jaar vijf nieuwe deelnemers verwelkomen.

Tineke Lambooy nieuwe voorzitter Metaalconvenant

08-11-2021

Prof. dr. Tineke Lambooy is de nieuwe voorzitter van het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector. In het convenant werken metaalbedrijven, ngo’s, vakbonden en de overheid samen om misstanden op het gebied van mensenrechten en milieu in de metaalketens aan te pakken en te voorkomen.

Van Peperzeel ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

24-09-2021

Van Peperzeel, inzamelaar van oude accu’s, batterijen en metalen, heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf een maximale en verantwoorde bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Raak Metals Groep ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

08-09-2021

Raak Metals Groep, specialist in metaalrecycling, heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf bijdragen aan verantwoorde inzameling en verwerking van metaalschroot.