Nieuws

Gooimeer ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

09-11-2021

Gooimeer, handelaar en leverancier van stalen damwandprofielen voor de weg- en waterbouwsector, heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf meer bewustzijn creëren bij zowel de eigen medewerkers als in de branche.

Jaarrapportage Convenant voor de Metaalsector: vooruitgang geboekt in tweede jaar

08-11-2021

Bedrijven die deelnemen aan het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector hebben ondanks COVID-19 restricties vooruitgang geboekt in het tweede jaar. Dit blijkt uit de jaarrapportage 2020-2021 van het convenant. Zo maken steeds meer bedrijven gebruik van de aangeboden tools en wordt internationaal MVO vaker opgenomen in beleid en managementsystemen. Ook mocht het convenant het afgelopen jaar vijf nieuwe deelnemers verwelkomen.

Tineke Lambooy nieuwe voorzitter Metaalconvenant

08-11-2021

Prof. dr. Tineke Lambooy is de nieuwe voorzitter van het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector. In het convenant werken metaalbedrijven, ngo’s, vakbonden en de overheid samen om misstanden op het gebied van mensenrechten en milieu in de metaalketens aan te pakken en te voorkomen.

Van Peperzeel ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

24-09-2021

Van Peperzeel, inzamelaar van oude accu’s, batterijen en metalen, heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf een maximale en verantwoorde bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Raak Metals Groep ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

08-09-2021

Raak Metals Groep, specialist in metaalrecycling, heeft het Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf bijdragen aan verantwoorde inzameling en verwerking van metaalschroot.

Smart-M ondertekent Internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector

17-05-2021

Smart-M, producent van halffabricaten in de metaalsector, heeft het internationaal MVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door actief deel te nemen aan het convenant wil het bedrijf verantwoordelijkheid nemen voor alle aspecten in de productieketen.

OECD side event met sprekers vanuit verschillende convenanten

23-04-2021

Op 27 en 28 april vindt het OECD Forum on Responsible Mineral Supply Chains plaats. Tijdens dit congres organiseert CNV een side-event over de verborgen risico’s in de metaalketen, in het bijzonder in Peru, Colombia en Bolivia.

Hunter Douglas verlaat metaalconvenant

08-01-2021

Hunter Douglas heeft zijn deelname aan het convenant voor de metaalsector met ingang van 2021 beëindigd.

A&M Recycling | In2Waste Solutions ondertekent Internationaal MVO Convenant voor de Metaalsector

16-12-2020

A&M Recycling | In2Waste Solutions heeft op 11 november 2020 het Internationaal MVO Convenant voor de Metaalsector ondertekend.

Nyrstar ondertekent Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector

20-11-2020

Nyrstar, een internationaal opererend bedrijf in de Metaalsector, heeft op 26 oktober 2020 het Internationaal MVO convenant voor de Metaalsector ondertekend.