Due Diligence Roadshow krijgt vervolg!

Na een succesvolle eerste editie van de Due Diligence Roadshow krijgt deze praktische training voor bedrijven een vervolg. Werkt jouw bedrijf met grondstoffen in de ketens en wil je deze ketens verduurzamen? Tijdens deze training leer je samen met vakgenoten welke stappen je kunt nemen om risico’s vroegtijdig te signaleren. De tweedaagse training vindt plaats op diverse locaties in het land.

Training voor bedrijven © Shutterstock / Matej Kastelic

Over de training

In deze training worden de belangrijkste aspecten van IMVO en internationale richtlijnen, zoals de VN-richtlijnen over bedrijven en mensenrechten en de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen, stap voor stap uitgelegd. Hierbij ligt de nadruk niet op de theorie, maar op hoe deze in de praktijk wordt toegepast. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, het delen van best practices en het bespreken van de uitdagingen in jouw bedrijf. De training wordt georganiseerd door de IMVO-convenanten voor de Metaalsector, Hernieuwbare Energie en Natuursteen.

Wat zeggen eerdere deelnemers over de training?

Eerdere deelnemers konden vooral de afwisseling tussen theorie en praktijk waarderen. Ook de expertise van de trainers met veel praktijkervaring werd zeer positief beoordeeld. De leerzame opdrachten hielpen de deelnemers direct op weg bij het opstellen van hun eigen risicoanalyse.

Wat levert deze training op?

✓ Kennis van IMVO en de OESO-richtlijnen
✓ Inzicht in de veelvoorkomende risico’s in jouw ketens
✓ Concrete handvatten om de ‘due diligence’ stappen toe te passen in jouw bedrijf
✓ Een mooie start om jouw bedrijf goed voor te bereiden op toekomstige wetgeving (CSRD)
✓ Uitwisseling met gelijkgestemden aan de hand van cases en oefeningen
✓ Inzicht in de toegevoegde waarde van deelname aan het IMVO-convenant voor jouw bedrijf

Voor wie is het bedoeld?

Je kan deelnemen aan de training als je werkt bij een bedrijf met grondstoffen in de keten en je in die rol te maken hebt met duurzaamheid, inkoop en/of IMVO. Denk aan directieleden, inkoopmanagers, QESH/KAM-managers en duurzaamheidsmanagers.

Data en locaties

  • 16 & 23 augustus: Budel, Nyrstar
  • 30 augustus & 6 september: Arnhem, Regiokantoor FME
  • 13 & 20 september: Den Haag
  • 28 september & 4 oktober: Zwolle
  • 25 & 26 januari 2024: Vlaanderen

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de Due Diligence Roadshow? Schrijf je nu in via de inschrijfpagina. Wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt, kom je op een wachtlijst.