Due Diligence Roadshow Metaalsector

Werk jij in de metaalsector en wil je aan de slag met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO)? Het IMVO-convenant voor de Metaalsector organiseert een praktische tweedaagse due diligence training op 29 maart en 5 april. Samen met vakgenoten leer je welke stappen je kunt nemen om risico’s vroegtijdig te signaleren en jouw keten te verduurzamen.

Metaalsector © Shutterstock

 

Over de training

In deze training worden de belangrijkste aspecten van IMVO en internationale richtlijnen, zoals de VN-richtlijnen over bedrijven en mensenrechten en de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen, stap voor stap uitgelegd. Hierbij ligt de nadruk niet op de theorie, maar op hoe deze in de praktijk wordt toegepast. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, het delen van best practices en het bespreken van de uitdagingen in jouw bedrijf.

Wat levert deze training op?

Kennis van IMVO en de OESO-richtlijnen

Inzicht in de veelvoorkomende risicos in jouw ketens

Concrete handvatten om de due diligence stappen toe te passen in jouw bedrijf

Een mooie start om jouw bedrijf goed voor te bereiden op toekomstige wetgeving

Uitwisseling met gelijkgestemden aan de hand van cases en oefeningen

Voor wie is het bedoeld?

Professionals in de metaalsector die in hun rol te maken hebben met duurzaamheid, inkoop en IMVO. Denk aan directieleden, inkoopmanagers, QESH/KAM-managers en duurzaamheidsmanagers.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de Due Diligence Roadshow op 29 maart en 5 april? Schrijf je in door een mail te sturen met je naam, organisatie en functie naar metaalconvenant@ser.nl.

Wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt, kom je op een wachtlijst. Heb je interesse in de training maar kan je niet op bovengenoemde data Of is Den Haag nét te ver weg? Laat het ons weten! Op termijn wordt deze training waarschijnlijk op meerdere locaties in het land georganiseerd.