NTS Helmond nieuwe deelnemer Initiatief TruStone

NTS Helmond, een granietbewerker in de hightech-industrie, heeft zich aangesloten bij het Initiatief TruStone. Hiermee nemen 35 bedrijven uit Nederland deel aan het IMVO-convenant voor de Nederlandse en Vlaamse natuursteensector.

NTS Helmond © NTS

NTS Helmond, onderdeel van NTS, wil bijdragen aan verduurzaming van de natuursteenketen “Wij vinden het belangrijk dat onze granietoplossingen in machinebouw in een duurzame productieketen tot stand komen,” zegt Ronald van Mil, Managing Director NTS Helmond.

Nauwkeurig en stabiel

In de toepassingen voor hightech-machinebouw is natuursteen, met name graniet, uitermate geschikt door zijn typische eigenschappen. Met name wanneer extreem hoge eisen worden gesteld aan stabiliteit en hoge nauwkeurigheid, is graniet bij uitstek het geschikte constructiemateriaal. Dit is niet heel bekend, zelfs niet bij de meeste werktuigbouwkundige constructeurs. Oorspronkelijk werd graniet daarom voornamelijk gebruikt in meettoepassingen. Het bekendste voorbeeld daarvan is de standaard granieten meettafel, die in elke machinefabriek wel is te vinden, waarop geproduceerde onderdelen gecontroleerd worden. Het graniet vormt hier de stabiele referentie voor de uit te voeren metingen.

Inmiddels heeft graniet ook zijn weg gevonden in machines voor allerlei andere toepassingen, waarbij zeer nauwkeurige bewegingen of positioneringen zijn vereist. NTS Helmond heeft alle competenties in huis om van ruw gezaagde platen ultra-precieze producten en samenstellingen uit graniet te maken.