Rotterdam sluit zich aan bij Initiatief TruStone

De gemeente Rotterdam heeft zich aangesloten bij het Initiatief TruStone. Hiermee geeft de gemeente aan actief te willen werken aan een verdere verduurzaming van de natuursteenketen.

Gemeente Rotterdam sluit aan bij initiatief TruStone © Shutterstock

Gemeenten kopen vaak natuursteen in die wordt toegepast in de openbare ruimte op pleinen, gebouwen en monumenten. Maatschappelijk verantwoord inkopen speelt daarbij een grote rol, bijvoorbeeld om arbeidsomstandigheden van werknemers te verbeteren of kinderarbeid tegen te gaan die kan voorkomen bij de winning en verwerking van natuursteen.

“De aansluiting van Rotterdam bij het Initiatief TruStone past perfect bij het motto van Rotterdam ‘Door duurzaam inkopen een betere wereld’”, zeggen Ramon van der Pluijm, Projectmanager en Paul Sahni, Contracteigenaar van de gemeente Rotterdam.

Het convenant is verheugd dat Rotterdam zich aansluit. Voorzitter Pieter van der Gaag: “Het is een positief signaal naar inwoners en naar andere gemeenten dat Rotterdam wil bijdragen om misstanden in de natuursteenketen aan te pakken. Wij staan klaar hen te ondersteunen bij het maatschappelijk verantwoord inkopen van natuursteen.”

Het totaal aantal deelnemende Nederlandse gemeenten komt met de aansluiting van Rotterdam op tien. Ook het Rijksvastgoedbedrijf is aangesloten bij het convenant. In Vlaanderen nemen 29 gemeenten deel aan TruStone, naast de Vlaamse overheid.