Nieuws

Reactie op vertrek van FNV uit IMVO convenant voedingsmiddelen

26-05-2023

Wij hebben kennis genomen van het feit dat FNV uit het IMVO voedingsmiddelenconvenant stapt.

EU-wetgeving tegen ontbossing: hoe bereid ik mijn organisatie voor?

31-03-2023

De invoer van producten die bijdragen aan ontbossing wordt verboden in de Europese Unie. Wat betekenen deze nieuwe regels voor jouw bedrijf? In dit artikel geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Kijk het webinar van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen terug voor meer informatie.

Due Diligence Roadshow: de verdieping

22-03-2023

Op 12 april 2023 organiseren de partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen een verdiepende due diligence training. Heb je eerder deelgenomen aan de Due Diligence Roadshow of ben je al actief aan de slag met de toepassing van due diligence in jouw bedrijf? Meld je dan nu aan!

Start aanpak van armoede met het stellen van de juiste vragen

09-12-2022

Om de rechten van werkenden in de agrifoodsector te respecteren, zijn vakbondsvrijheid en sociale dialoog essentieel. Zicht krijgen op de mensenrechtensituatie in productieketens start met het stellen van de juiste vragen. Partijen van het IMVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector hebben hiervoor samen met Fairtrade een flyer ontwikkeld.

Partijen Convenant Voedingsmiddelen boeken flinke vooruitgang met productief vierde jaar

01-12-2022

De partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen hebben veel bereikt in het vierde jaar. Zo werden wereldwijd 50 experts opgeleid om risicoanalyses op het gebied van mensenrechten uit te voeren. Ook deden dit jaar meer bedrijven mee aan de monitoring, 156 tegenover 119 in het derde jaar. In Nederland werd de kennis van IMVO binnen bedrijven vergroot door het geven van trainingen op diverse locaties. Dit alles staat te lezen in de jaarrapportage 2021-2022.

Laatste training Local Expert Network afgerond in Uganda

23-11-2022

Partijen van het Convenant Voedingsmiddelen verzorgden een Human Rights Due Diligence training in Uganda. Vakbond FNV en stichting Cordaid gaven de training aan nieuwe deelnemers van het Local Expert Network.

Due Diligence Roadshow: leer jouw keten te verduurzamen

23-09-2022

Werk jij in de voedingsmiddelensector en wil je aan de slag met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? De SER organiseert samen met maatschappelijke organisaties uit het IMVO convenant Voedingsmiddelen een praktische tweedaagse due diligence training op vijf verschillende locaties in het land.

Deelnemers Local Expert Network volgen training in Thailand

03-08-2022

Partijen van het Convenant Voedingsmiddelen hebben in Bangkok, Thailand een groep deskundigen getraind op het gebied van Human Rights Due Diligence. De training werd uitgevoerd door CNV Internationaal en Global March Against Child Labour ten behoeve van het Local Expert Network.

Eerste training Local Expert Network succesvol van start in Colombia

22-06-2022

Afgelopen week heeft de eerste training “IMVO en Human Rights Due Diligence” plaatsgevonden in Bógota, Colombia. Lokale experts uit Zuid-Amerika zijn bijeengekomen om samen met CNV en Cordaid, partijen uit het Internationaal MVO-convenant Voedingsmiddelen, kennis en capaciteit op te bouwen voor het uitvoeren van ketenrisicoanalyses.

Convenant Voedingsmiddelen start Local Expert Network

19-05-2022

Het Internationaal MVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector start met een eigen Local Expert Network. Professionals over de hele wereld worden opgeleid tot lokale risicobeoordelingsexperts op het gebied van mensenrechten voor de agrofoodsector. Door het samenbrengen van experts in een netwerk, kunnen bedrijven eenvoudig gebruikmaken van lokale kennis en meer zicht krijgen op hun internationale ketens. Zo kunnen bedrijven werk maken van Human Rights Due Diligence (HRDD), ofwel gepaste zorgvuldigheid met betrekking tot rechten van werknemers in hun productieketens.