Nieuws

Supermarkten maken leefbaar loon-gat in bananenketen inzichtelijk

23-04-2021

Diverse Nederlandse supermarkten, aangesloten bij CBL, hebben het afgelopen jaar gewerkt aan het inzichtelijk maken van het leefbaar loon-gat op bananenplantages. In oktober 2019 hebben zij binnen het internationaal MVO-convenant Voedingsmiddelen het ‘Leefbaar loon bananen-commitment’ ondertekend. Dit deden zij samen met IDH, The Sustainable Trade Initiative.

Convenant Voedingsmiddelen boekt flinke vooruitgang

18-12-2020

In de voedingsmiddelensector laten 105 bedrijven hun vorderingen zien op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode, blijkt uit de jaarrapportage 2019 - 2020 van het Convenant Voedingsmiddelen. Ondanks de coronacrisis hebben meer bedrijven er werk van gemaakt om risico’s in hun ketens te identificeren en aan te pakken. Het Convenant vertegenwoordigt ruim 80 procent van de levensmiddelenindustrie en ruim 95 procent van alle supermarkten.

Ewald Wermuth nieuwe voorzitter convenant Voedingsmiddelensector

08-09-2020

Ewald Wermuth is de nieuwe voorzitter van het internationaal MVO-convenant voor de voedingsmiddelensector. De stuurgroep van het convenant heeft zijn benoeming deze week bekrachtigd.

Aanbesteding midterm-evaluatie

24-08-2020

Het IMVO-convenant Voedingsmiddelen is bijna op de helft van haar looptijd van vijf jaar. De partijen in het convenant hebben afgesproken dat er een externe, onafhankelijke evaluatie zal worden uitgevoerd om te zorgen dat de tweede helft van de implementatiefase van het convenant zo efficiënt mogelijk verloopt.

Verslag webinar ‘Opzetten en financieren van lokale projecten in productielanden voor duurzamere voedselketens’

24-07-2020

Op donderdag 9 juli 2020 hield het IMVO-convenant Voedingsmiddelen, samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een webinar voor bedrijven over het opzetten en financieren van projecten in productielanden voor de verduurzaming van voedselketens.

Reactie Convenant Voedingsmiddelen op uitzending Keuringsdienst van Waarde

16-04-2020

In het tv-programma Keuringsdienst van Waarde van 16 april 2020 waarin wordt gesproken over het IMVO-convenant Voedingsmiddelen, ontstaat het beeld dat het convenant geen informatie wil delen met de buitenwereld.

Nederlandse supermarkten streven naar leefbaar loon in de bananensector

08-11-2019

Nederlandse supermarkten hebben in een overeenkomst vastgelegd dat zij zich gezamenlijk inzetten voor een leefbaar loon voor arbeiders in de bananenteelt. De supermarkten streven ernaar om binnen vijf jaar het verschil tussen het gangbare loon en het leefbaar loon voor hun totale bananenassortiment te verminderen met ten minste 75%.

Deelnemers voedingsmiddelenconvenant zetten goede eerste stappen

19-09-2019

Supermarkten, levensmiddelenproducenten en andere bedrijven die handelen in voedingsmiddelen zetten goede eerste stappen in de richting van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Convenant Voedingsmiddelen publiceert monitoringsinstrument

03-09-2019

Het IMVO-convenant Voedingsmiddelen heeft een monitoringsinstrument voor bedrijven uitgewerkt.

Verstegen Spices & Sauces en Fairfood starten pilot met nootmuskaat

06-06-2019

Bedrijven die zich inzetten voor leefbaar loon, krijgen hulp van de modernste technologie. Specerijenfabrikant Verstegen en Fairfood zijn een pilot gestart met nootmuskaat en blockchaintechnologie.