Nieuws

Webinar-reeks mensenrechten en due diligence in de voedingsmiddelensector

03-12-2021

Ben je geïnteresseerd in het thema mensenrechten in de voedingsmiddelensector? Of werkzaam bij een voedingsmiddelenbedrijf of maatschappelijke organisatie? Dan is de webinar-reeks ‘Human Rights Due Diligence and Risk management’ iets voor jou!

Marianne van Keep MVO-manager van het jaar

15-11-2021

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, is verkozen tot MVO-manager van het jaar.

Training: internationaal MVO en inkoop in de voedingsmiddelensector

19-10-2021

Het Internationaal MVO-Convenant Voedingsmiddelen presenteert in samenwerking met de maatschappelijke programma’s van Nevi, het kennisnetwerk voor inkoop- en supply management, een training over internationaal MVO en inkoop voor de voedingsmiddelensector.

Heineken neemt toegang tot herstel en verhaal serieus

12-07-2021

Het internationaal MVO-convenant Voedingsmiddelensector interviewde Benjamin Gatland, Director Social Sustainability van Heineken and Diane Zivkovic, Director Global Business Conduct over hun benadering van herstel en verhaal en hun klachtenmechanisme. Dit mechanisme is van cruciaal belang om de zakelijke gedragscode van Heineken te handhaven.

CBL en FNV starten onderzoek naar tomatenketen

18-05-2021

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de FNV gaan onderzoek doen naar de productieketen van ingeblikte tomaten. Het onderzoek richt zich op de positie van werknemers in Italië, een belangrijke leverancier van tomaten.

Supermarkten maken leefbaar loon-gat in bananenketen inzichtelijk

23-04-2021

Diverse Nederlandse supermarkten, aangesloten bij CBL, hebben het afgelopen jaar gewerkt aan het inzichtelijk maken van het leefbaar loon-gat op bananenplantages. In oktober 2019 hebben zij binnen het internationaal MVO-convenant Voedingsmiddelen het ‘Leefbaar loon bananen-commitment’ ondertekend. Dit deden zij samen met IDH, The Sustainable Trade Initiative.

Convenant Voedingsmiddelen boekt flinke vooruitgang

18-12-2020

In de voedingsmiddelensector laten 105 bedrijven hun vorderingen zien op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode, blijkt uit de jaarrapportage 2019 - 2020 van het Convenant Voedingsmiddelen. Ondanks de coronacrisis hebben meer bedrijven er werk van gemaakt om risico’s in hun ketens te identificeren en aan te pakken. Het Convenant vertegenwoordigt ruim 80 procent van de levensmiddelenindustrie en ruim 95 procent van alle supermarkten.

Ewald Wermuth nieuwe voorzitter convenant Voedingsmiddelensector

08-09-2020

Ewald Wermuth is de nieuwe voorzitter van het internationaal MVO-convenant voor de voedingsmiddelensector. De stuurgroep van het convenant heeft zijn benoeming deze week bekrachtigd.

Aanbesteding midterm-evaluatie

24-08-2020

Het IMVO-convenant Voedingsmiddelen is bijna op de helft van haar looptijd van vijf jaar. De partijen in het convenant hebben afgesproken dat er een externe, onafhankelijke evaluatie zal worden uitgevoerd om te zorgen dat de tweede helft van de implementatiefase van het convenant zo efficiënt mogelijk verloopt.

Verslag webinar ‘Opzetten en financieren van lokale projecten in productielanden voor duurzamere voedselketens’

24-07-2020

Op donderdag 9 juli 2020 hield het IMVO-convenant Voedingsmiddelen, samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een webinar voor bedrijven over het opzetten en financieren van projecten in productielanden voor de verduurzaming van voedselketens.