Nieuws

Meld u aan voor het webinar ‘opzetten en financieren van lokale projecten’

02-07-2020

Op donderdagochtend 9 juli organiseert het IMVO Convenant Voedingsmiddelen, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een webinar over het opzetten en financieren van lokale projecten voor duurzamere ketens in de voedingsmiddelenindustrie.

Reactie Convenant Voedingsmiddelen op uitzending Keuringsdienst van Waarde

16-04-2020

In het tv-programma Keuringsdienst van Waarde van 16 april 2020 waarin wordt gesproken over het IMVO-convenant Voedingsmiddelen, ontstaat het beeld dat het convenant geen informatie wil delen met de buitenwereld.

Nederlandse supermarkten streven naar leefbaar loon in de bananensector

08-11-2019

Nederlandse supermarkten hebben in een overeenkomst vastgelegd dat zij zich gezamenlijk inzetten voor een leefbaar loon voor arbeiders in de bananenteelt. De supermarkten streven ernaar om binnen vijf jaar het verschil tussen het gangbare loon en het leefbaar loon voor hun totale bananenassortiment te verminderen met ten minste 75%.

Deelnemers voedingsmiddelenconvenant zetten goede eerste stappen

19-09-2019

Supermarkten, levensmiddelenproducenten en andere bedrijven die handelen in voedingsmiddelen zetten goede eerste stappen in de richting van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Convenant Voedingsmiddelen publiceert monitoringsinstrument

03-09-2019

Het IMVO-convenant Voedingsmiddelen heeft een monitoringsinstrument voor bedrijven uitgewerkt.

Verstegen Spices & Sauces en Fairfood starten pilot met nootmuskaat

06-06-2019

Bedrijven die zich inzetten voor leefbaar loon, krijgen hulp van de modernste technologie. Specerijenfabrikant Verstegen en Fairfood zijn een pilot gestart met nootmuskaat en blockchaintechnologie.

Inspiratiesessie stakeholders convenant voedingsmiddelen

23-05-2019

Due Diligence: vraagstukken uit de praktijk

Specerijenvereniging traint leden in IMVO

11-04-2019

Op 11 maart bezochten de meeste Nederlandse specerijenbedrijven de eerste training over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

FNLI organiseert werksessie IMVO-risicomanagement

04-02-2019

Op 15 januari organiseerde de FNLI samen met de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) een werksessie over IMVO-risicomanagement. Aan de hand van een nieuw ontwikkeld FNLI-stappenplan werd besproken hoe een bedrijf IMVO-risicomanagement opzet.

FNLI organiseert stakeholdermeeting over voedingsmiddelenconvenant

06-12-2018

De FNLI organiseerde op 29 november een stakeholdermeeting in Den Haag over het IMVO-convenant Voedingsmiddelen. De FNLI presenteerde het plan van aanpak voor FNLI-activiteiten in het kader van het convenant en de eerste resultaten van de risico-inventarisatie van de belangrijkste grondstoffen van de sector.