Nieuws

Belangrijke resultaten geboekt in vijf jaar samenwerking voedingsmiddelenconvenant

14-11-2023

Het Convenant voor de Voedingsmiddelensector heeft het bewustzijn over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) in de sector vergroot. Dit blijkt uit de eindevaluatie van het convenant dat op 30 juni 2023 afliep.

IMVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector rondt laatste jaar af

06-07-2023

De partijen van het IMVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector hebben het vijfde en laatste jaar afgerond. In het laatste jaar kwamen collectieve projecten tot stand in de ketens van kurkuma en Arabische gom en werden mogelijke risico’s in diverse ketens in kaart gebracht. Door het geven van trainingen werd opnieuw een groot aantal bedrijven voorbereid op het uitvoeren van due diligence in lijn met toekomstige wetgeving.

Met deze tools breng je risico’s in jouw keten in kaart

03-07-2023


De partijen van het IMVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector bieden bedrijven extra hulp om risico’s in de keten in kaart te brengen. Een nieuwe tool: de Due Diligence Risicomatrix, geeft een overzicht van de risico’s voor de 28 belangrijkste productgroepen. Voor bedrijven die rijst importeren uit Cambodia is er nu een uitgebreide risicoanalyse beschikbaar. Tot slot kunnen bedrijven tijdens een online netwerkevenement laagdrempelig in contact komen met lokale risicobeoordelingsexperts.

Reactie op vertrek van FNV uit IMVO convenant voedingsmiddelen

26-05-2023

Wij hebben kennis genomen van het feit dat FNV uit het IMVO voedingsmiddelenconvenant stapt.

EU-wetgeving tegen ontbossing: hoe bereid ik mijn organisatie voor?

31-03-2023

De invoer van producten die bijdragen aan ontbossing wordt verboden in de Europese Unie. Wat betekenen deze nieuwe regels voor jouw bedrijf? In dit artikel geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Kijk het webinar van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen terug voor meer informatie.

Due Diligence Roadshow: de verdieping

22-03-2023

Op 12 april 2023 organiseren de partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen een verdiepende due diligence training. Heb je eerder deelgenomen aan de Due Diligence Roadshow of ben je al actief aan de slag met de toepassing van due diligence in jouw bedrijf? Meld je dan nu aan!

Start aanpak van armoede met het stellen van de juiste vragen

09-12-2022

Om de rechten van werkenden in de agrifoodsector te respecteren, zijn vakbondsvrijheid en sociale dialoog essentieel. Zicht krijgen op de mensenrechtensituatie in productieketens start met het stellen van de juiste vragen. Partijen van het IMVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector hebben hiervoor samen met Fairtrade een flyer ontwikkeld.

Partijen Convenant Voedingsmiddelen boeken flinke vooruitgang met productief vierde jaar

01-12-2022

De partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen hebben veel bereikt in het vierde jaar. Zo werden wereldwijd 50 experts opgeleid om risicoanalyses op het gebied van mensenrechten uit te voeren. Ook deden dit jaar meer bedrijven mee aan de monitoring, 156 tegenover 119 in het derde jaar. In Nederland werd de kennis van IMVO binnen bedrijven vergroot door het geven van trainingen op diverse locaties. Dit alles staat te lezen in de jaarrapportage 2021-2022.

Laatste training Local Expert Network afgerond in Uganda

23-11-2022

Partijen van het Convenant Voedingsmiddelen verzorgden een Human Rights Due Diligence training in Uganda. Vakbond FNV en stichting Cordaid gaven de training aan nieuwe deelnemers van het Local Expert Network.

Due Diligence Roadshow: leer jouw keten te verduurzamen

23-09-2022

Werk jij in de voedingsmiddelensector en wil je aan de slag met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? De SER organiseert samen met maatschappelijke organisaties uit het IMVO convenant Voedingsmiddelen een praktische tweedaagse due diligence training op vijf verschillende locaties in het land.