Nieuws

Nederlandse supermarkten streven naar leefbaar loon in de bananensector

08-11-2019

Nederlandse supermarkten hebben in een overeenkomst vastgelegd dat zij zich gezamenlijk inzetten voor een leefbaar loon voor arbeiders in de bananenteelt. De supermarkten streven ernaar om binnen vijf jaar het verschil tussen het gangbare loon en het leefbaar loon voor hun totale bananenassortiment te verminderen met ten minste 75%.

Deelnemers voedingsmiddelenconvenant zetten goede eerste stappen

19-09-2019

Supermarkten, levensmiddelenproducenten en andere bedrijven die handelen in voedingsmiddelen zetten goede eerste stappen in de richting van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Convenant Voedingsmiddelen publiceert monitoringsinstrument

03-09-2019

Het IMVO-convenant Voedingsmiddelen heeft een monitoringsinstrument voor bedrijven uitgewerkt.

Verstegen Spices & Sauces en Fairfood starten pilot met nootmuskaat

06-06-2019

Bedrijven die zich inzetten voor leefbaar loon, krijgen hulp van de modernste technologie. Specerijenfabrikant Verstegen en Fairfood zijn een pilot gestart met nootmuskaat en blockchaintechnologie.

Inspiratiesessie stakeholders convenant voedingsmiddelen

23-05-2019

Due Diligence: vraagstukken uit de praktijk

Specerijenvereniging traint leden in IMVO

11-04-2019

Op 11 maart bezochten de meeste Nederlandse specerijenbedrijven de eerste training over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

FNLI organiseert werksessie IMVO-risicomanagement

04-02-2019

Op 15 januari organiseerde de FNLI samen met de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) een werksessie over IMVO-risicomanagement. Aan de hand van een nieuw ontwikkeld FNLI-stappenplan werd besproken hoe een bedrijf IMVO-risicomanagement opzet.

FNLI organiseert stakeholdermeeting over voedingsmiddelenconvenant

06-12-2018

De FNLI organiseerde op 29 november een stakeholdermeeting in Den Haag over het IMVO-convenant Voedingsmiddelen. De FNLI presenteerde het plan van aanpak voor FNLI-activiteiten in het kader van het convenant en de eerste resultaten van de risico-inventarisatie van de belangrijkste grondstoffen van de sector.

Trainingen voor deelnemers convenant voedingsmiddelensector

21-09-2018

Om bedrijven en partijen vanuit een gezamenlijk kader van start te laten gaan met de afspraken binnen het convenant, organiseerden partijen twee trainingen over leefbaar loon en ‘due diligence’. Diverse bedrijven uit de supermarkt- en voedingsmiddelensector, maatschappelijke organisaties en overheid namen deel aan de trainingen op 19 en 20 september.

Voedingsmiddelensector verduurzaamt productieketen

29-06-2018

De Nederlandse voedingsmiddelensector gaat zich gezamenlijk inzetten voor een internationaal verantwoorde productieketen. Vandaag wordt het Convenant Voedingsmiddelen op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) ondertekend. Doel van het convenant is om door samenwerking in de hele keten risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan een verduurzaming van de productieketen.