Webinar: Studenten HAS Hogeschool presenteren due diligence analyse voor de voedingsmiddelensector

Studenten International Food & Agribusiness (IFA) van de HAS Hogeschool hebben een due diligence ketenanalyse uitgevoerd voor leden van branchevereniging FNLI. Zij hebben hiervoor de toeleveringsketens en gerelateerde duurzaamheidsrisico's in kaart gebracht. Tijdens een webinar presenteren de studenten hun bevindingen én aanbevelingen voor bedrijven.

Werknemers op rijstveld in Azië. Illustratie bij IMVO Convenanten. © Shutterstock

Het project is onderdeel van een samenwerking tussen het Convenant Voedingsmiddelen, FNLI en HAS Hogeschool op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doel van dit partnership is om de gezamenlijke kennis over verantwoorde internationale ketens in de voedingsmiddelensector te vergroten.

De studenten presenteren hun bevindingen en gaan graag verder in gesprek. Het onderzoek werd uitgevoerd voor de internationale ketens van de volgende producten: sinaasappelen, aardbeien, haver, kokosnoot, rozijnen, tarwe en komkommers. Verschillende herkomstlanden komen hierbij aan bod.

Meer informatie

Het webinar vindt plaats op maandag 31 januari van 13.00 tot 14.15 uur. Aanmelden voor dit webinar is mogelijk via het registratieformulier.