Kasius Sieraden B.V. ondertekent IMVO-convenant voor de metaalsector

Sieradenbedrijf Kasius heeft het IMVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf nieuwe manieren ontwikkelen om de ecologische voetafdruk te verminderen en maatschappelijk verantwoorde praktijken in de toeleveringsketen bevorderen.

Juwelier bewerkt een gouden ring © Shutterstock / badahos

Familiebedrijf Kasius is al bijna 40 jaar actief en marktleider in de sieradenbranche voor zowel gouden en zilveren sieraden. Sieraden worden uit voorraad geleverd aan juweliers in binnen- en buitenland. Vertegenwoordigers van het bedrijf staan daarom met een groot aantal partijen in de keten in contact.

Kasius ziet dat steeds meer consumenten zich bewust worden van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is daarom voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de ecologische voetafdruk te verminderen en maatschappelijk verantwoorde praktijken in de toeleveringsketen te bevorderen. Recentelijk heeft Kasius het MVO-keurmerk behaald volgens de ISO-26000 norm. Als distributeur van sieraden hoopt Kasius door deelname aan het convenant een voorbeeld stellen voor de algehele sieradenindustrie.

Kasius Sieraden B.V., “De vraag naar duurzame sieraden is de afgelopen jaren gestaag toegenomen, gedreven door consumenten die niet alleen streven naar stijlvolle accessoires, maar ook willen bijdragen aan een duurzamere wereld. Kasius heeft deze verschuiving in de marktvraag nauwlettend gevolgd en wil zich inzetten om een collectie te ontwikkelen die voldoet aan de verwachtingen van de moderne consument en bijdraagt aan het opzetten van een duurzamere organisatie.”

De deelnemende partijen verwelkomen Kasius Sieraden B.V. bij het convenant en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Doe ook mee

Is jouw bedrijf actief in de metaalsector en heb je interesse in deelname aan het IMVO-convenant voor de Metaalsector? Lees hier meer informatie over wat het convenant voor jouw bedrijf kan betekenen.