Groothandel MCB ondertekent IMVO-convenant voor de Metaalsector

Metaalgroothandel MCB heeft het IMVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf de acties die het al onderneemt om de impact op het milieu te verminderen verder professionaliseren. MCB is de eerste metaalgroothandel die zich aansluit bij het convenant, nadat metaalverwerkers en -recyclers dat al eerder deden. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het realiseren van een verantwoorde metaalketen.

MCB © MCB

MCB, gevestigd in Valkenswaard, is al ruim 80 jaar actief in Nederland. De groothandel heeft ook verkoopkantoren in Duitsland, België en Frankrijk en importeert metaal vanuit de hele wereld. Vanuit de voorraad- en productielocaties in Nederland en België levert het bedrijf metalen op maat aan diverse branches. Denk aan producten in onder meer aluminium, rvs, staal, koper, messing, brons en titaan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de afgelopen jaren steeds nadrukkelijker op de agenda komen te staan bij MCB. Het bedrijf ondernam al diverse activiteiten om de directe impact op het milieu te verminderen, zoals de plaatsing van zonnepanelen en hergebruik en recycling van materialen.

Als gevolg van de grote hoeveelheid metalen die wordt ingekocht bij leveranciers, denkt MCB nog veel winst te kunnen behalen op het gebied van milieu-impact in de keten. Door deelname aan het convenant hoopt MCB nieuwe inzichten te verwerven en een nog beter beeld te krijgen van risico’s bij leveranciers. De IMVO-experts die betrokken zijn bij het convenant zullen MCB helpen bij risicoanalyses en het opstellen van plannen van aanpak om mogelijke verbeteringen door te voeren. Door samenwerking met de andere bedrijven in gezamenlijke projecten kan een grotere impact worden gerealiseerd.

Serge Timmermans, CCO van MCB: “Naast de andere aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat duurzaamheid steeds meer leven bij MCB. We werken hard aan het halveren van onze eigen CO2-uitstoot. Maar we gaan ook in gesprek met klanten en leveranciers om kennis en informatie te delen en onderzoeken de mogelijkheden van groenere alternatieven in product, verpakking en transport. We leggen de lat steeds hoger, beseffen de noodzaak ervan en realiseren ons dat we dit als keten samen moeten aanpakken. Daarom sluiten we ons graag aan bij het convenant.”

De deelnemende partijen verwelkomen MCB bij het convenant en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Doe ook mee

Is jouw bedrijf actief in de metaalsector en heb je interesse in deelname aan het IMVO-convenant voor de Metaalsector? Lees hier meer informatie over wat het convenant voor jouw bedrijf kan betekenen.