Praktijkverhalen

Het Initiatief TruStone wil bedrijven ondersteunen bij hun due diligence-activiteiten door ervaringen te delen. Lees hoe bedrijven, bonden en ngo’s werk maken van due diligence in de natuursteenketen.

Praktijkverhaal Stone en ARAVALI

Interview met Kristof T’Sjoen, Product & Marketing Director van Stone, en Varun Sharma, Directeur Programma’s van de Indiase ngo ARAVALI, over de stakeholderdialoog rond de winning van zandsteen in Rajasthan, India.

Lees het interview

Praktijkverhaal Arte

Interview met Niels van den Beucken, algemeen directeur van Arte, over de noodzaak om samen risico’s in de natuursteenketen aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld via collectieve projecten met overheden, vakbonden, ngo’s en deelnemende bedrijven.

Lees het interview

Praktijkverhaal arbeider, leverancier en verwerker

Interview met Santosh Bai die werkt in een Indiase steengroeve, Rahul Bazaz, CEO van leverancier Stone Shippers, en Jochen Clockaerts, Managing Director van Stoneline, over de belangrijkheid van dialoog om verbeteringen te bereiken in de natuursteenketen.

Lees het interview

Praktijkverhaal Bruynzeel

Interview met Ron van den Berg, CEO van Bruynzeel, over de meerwaarde die het Initiatief TruStone heeft voor retailers. Naast de verstrekking van praktische communicatiemiddelen, ondersteunt het convenant het risicomanagement en draagt deelname bij aan de reputatie.

Lees het interview