Webinar EU-wetgeving tegen ontbossing: hoe bereid ik mijn organisatie voor?

De invoer van producten die bijdragen aan ontbossing wordt verboden in de Europese Unie. Op 20 maart organiseren verschillende partijen samen met het IMVO-Convenant Voedingsmiddelen een webinar over de ontstaande ontbossingverordening. Wat betekenen deze nieuwe regels voor jouw bedrijf? In dit webinar leggen we uit hoe je jouw organisatie het beste kunt voorbereiden.

Ontbossing © Shutterstock

Binnenkort moet je kunnen aantonen dat de producten die je importeert naar Europa, uit een omgeving komen dat na 2020 ontbossingsvrij is. Denk aan producten zoals palmolie, rundvlees, hout, koffie, cacao, rubber, soja, chocola, leer, papier en meubels. Deze wetgeving heeft gevolgen voor Europese bedrijven. Zo is het als bedrijf noodzakelijk dat je kunt traceren waar je producten van afkomstig zijn. In dit webinar vertellen we je graag meer. Ook is er veel ruimte om vragen te stellen.

Het webinar wordt georganiseerd door de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), Koffie & Thee Nederland, de Vereniging voor de Bakkerij en Zoetwarenindustrie (VBZ), het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het IMVO-Convenant Voedingsmiddelen.

Aanmelden

Wil je meer weten over de ontbossingsverordening en over hoe je jouw organisatie het beste kunt voorbereiden? Meld je dan nu aan voor dit webinar op 20 maart van 13:30 tot 15:00 uur via deze pagina.