Nieuws

Eindevaluatie: Metaalconvenant heeft potentie voor vervolg

28-06-2024

Partijen van het IMVO-convenant voor de Metaalsector hebben vijf jaar samenwerking afgesloten. Het convenant heeft het bewustzijn bij bedrijven over ketenverantwoordelijkheid, risico’s in de keten en duurzame wet- en regelgeving vergroot. Niet alle doelstellingen zijn behaald, maar de resultaten bieden een belangrijke basis voor verdere samenwerking.

FME intensiveert samenwerking met IMVO-convenant voor de Metaalsector

04-06-2024

FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, is al sinds de start van het Metaalconvenant in 2019 betrokken als steunbetuiger. Om de banden met het convenant verder versterken, sluit de organisatie zich nu aan als partij bij het Metaalconvenant.

Met deze tool breng je risico’s in jouw ketens in kaart

23-01-2024

Partijen van het IMVO-convenant voor de Metaalsector hebben een nieuwe tool ontwikkeld: de Due Diligence Risk Matrix. De Matrix geeft een overzicht van de risico’s voor 39 grondstoffen in de metaalsector.

Kasius Sieraden B.V. ondertekent IMVO-convenant voor de metaalsector

14-12-2023

Sieradenbedrijf Kasius heeft het IMVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf nieuwe manieren ontwikkelen om de ecologische voetafdruk te verminderen en maatschappelijk verantwoorde praktijken in de toeleveringsketen bevorderen.

Partijen Convenant voor de Metaalsector versterken vertrouwen in productief vierde jaar

06-11-2023

De partijen van het IMVO-convenant voor de Metaalsector kijken terug op een productief jaar. Het vertrouwen tussen de partijen werd versterkt. Dit resulteerde in actieve nieuwe samenwerkingen op thema’s zoals gezondheid en veiligheid in mijnen en de risico’s op kinderarbeid bij recycling van metalen. Daarnaast nam dankzij trainingen de kennis over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) bij bedrijven toe. Dit alles staat te lezen in de vierde jaarrapportage (2022-2023).

Due Diligence Roadshow krijgt vervolg!

12-06-2023

Na een succesvolle eerste editie van de Due Diligence Roadshow krijgt deze praktische training voor bedrijven een vervolg. Werkt jouw bedrijf met grondstoffen in de ketens en wil je deze ketens verduurzamen? Tijdens deze training leer je samen met vakgenoten welke stappen je kunt nemen om risico’s vroegtijdig te signaleren. De tweedaagse training vindt plaats op diverse locaties in het land.

Due Diligence Roadshow Metaalsector

28-02-2023

Werk jij in de metaalsector en wil je aan de slag met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO)? Het IMVO-convenant voor de Metaalsector organiseert een praktische tweedaagse due diligence training op 29 maart en 5 april. Samen met vakgenoten leer je welke stappen je kunt nemen om risico’s vroegtijdig te signaleren en jouw keten te verduurzamen.

Groothandel MCB ondertekent IMVO-convenant voor de Metaalsector

09-02-2023

Metaalgroothandel MCB heeft het IMVO-convenant voor de Metaalsector ondertekend. Door deelname aan het convenant wil het bedrijf de acties die het al onderneemt om de impact op het milieu te verminderen verder professionaliseren. MCB is de eerste metaalgroothandel die zich aansluit bij het convenant, nadat metaalverwerkers en -recyclers dat al eerder deden. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het realiseren van een verantwoorde metaalketen.

Collectief project metaalconvenant pakt OSH-risico’s aan in Bolivia en Peru

08-02-2023

Het IMVO-convenant voor de metaalsector start een collectief project om schendingen van arbeidsrechten en risico's op het gebied van veiligheid en gezondheid aan te pakken in de mijnbouw in Bolivia en Peru. Projectleider CNV Internationaal werkt hierin samen met Tata Steel Nederland en Wuppermann Staal Nederland. Het project heeft een looptijd van twee jaar.

Partijen Metaalconvenant brengen bezoek aan Tata Steel

02-01-2023

Tegen welke uitdagingen lopen metaalbedrijven in de praktijk aan bij de toepassing van due diligence? Hoe kan samenwerking de proactiviteit van bedrijven en de impact in de keten vergroten? En op welke acties wordt ingezet in jaar vier van het convenant? Deze vragen en meer stonden centraal tijdens de algemene ledenvergadering van het Metaalconvenant. De dag werd afgesloten met een rondleiding over het terrein van Tata Steel in IJmuiden.