Nieuws

Aantal bedrijven kledingconvenant zet extra stap in transparantie

12-11-2019

Een aantal bedrijven dat deelneemt aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel tekent een Transparency Pledge. Daarin beloven zij onder andere bekend te maken waar zij hun kleding produceren, welke type kleding daar geproduceerd wordt en hoeveel mensen daar werken.

Convenant Duurzame Kleding en Textiel bevordert duurzame inkooppraktijken in samenwerking met het Duitse ‘Textile Partnership’ en ACT on Living Wage

04-10-2019

Het Convenant Duurzame Kleding en Textiel besteedt veel aandacht aan de inkooppraktijken van ondertekenaars. Industriewijde duurzame manieren van inkopen moeten leveranciers in staat stellen betere lonen aan werknemers te betalen.

Kledingconvenant is relevant

04-10-2019

Onderzoeksbureau concludeert: goede voortgang in nakomen afspraken.

Textielconvenant publiceert dierenwelzijn risico’s factsheets

04-10-2019

Een werkgroep van het IMVO Convenant duurzame kleding en textiel besprak en analyseerde de dierenwelzijn-risico’s bij de vijf meest gebruikte soorten materiaal van dierlijke oorsprong in de kleding-industrie, de zogenaamde ‘big five’: wol, dons, leer, zijde en bont.

Essenza Home, Rademakers en Kings of Indigo verwelkomd bij Duits “Textile Partnership” via geassocieerd lidmaatschap

01-10-2019

De bedrijven zijn al deelnemers van het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Begin 2018 is een samenwerking tussen het Nederlandse en Duitse initiatief van start gegaan.

Je m’appelle heeft Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend

26-09-2019

Je m’appelle heeft op 21 augustus 2019 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor een duurzamere productieketen.

Convenantsbedrijven Schijvens en Zeeman starten samenwerking voor leefbaar loon

03-09-2019

Schijvens Corporate Fashion en Zeeman Textielsupers starten een ketensamenwerking voor het betalen van leefbaar loon in een Pakistaanse textielfabriek. Beide bedrijven nemen deel aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, het convenant heeft bemiddeld in de samenwerking tussen beide bedrijven.

Forever Workwear heeft Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend

23-08-2019

Forever Workwear heeft op 25 juni 2019 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Het Nederlandse bedrijf heeft een label Indushirt waarmee het bedrijfskleding van biologisch katoen maakt. Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor een duurzamere productieketen.

Convenant start samenwerking met Open Apparel Registry

16-07-2019

Het Convenant Duurzame Kleding en Textiel is een samenwerking aangegaan met de internationale website Open Apparel Registry (OAR).

Goede voorbeelden bieden inspiratie tijdens deelnemersdag

11-07-2019

Diverse goede voorbeelden van samenwerking op thema’s als gender en leefbaar loon door bedrijven zorgden voor veel inspiratie tijdens de deelnemersdag op 2 juli. Meer dan honderd mensen van deelnemende partijen en bedrijven in het Convenant Duurzame Kleding en Textiel waren aanwezig om van elkaar te leren, te netwerken en de samenwerking te versterken.