Nieuws

Bedrijven kledingconvenant zetten stap voorwaarts in maatschappelijk verantwoord ondernemen

30-06-2020

Het aantal deelnemende bedrijven dat volledig voldoet aan de proceseisen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen, is fors gegroeid van 5 naar 36. Er zijn nu meer dan 5.800 locaties in beeld waar kleding en textiel wordt geproduceerd. Dit staat in de vandaag verschenen jaarrapportage 2019 van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

H.J. de Rooy Lederwaren ondertekent Convenant Duurzame Kleding & Textiel

15-06-2020

H.J. de Rooy Lederwaren heeft het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor duurzamere producten en productieketen.

Pre-COVID-19 zelfbeoordeling van inkooppraktijken in kleding- en textielsector levert waardevolle inzichten op

09-06-2020

Gezamenlijk rapport onderstreept belangrijkheid in tijden van crisis

Handvatten inkooppraktijken voor managers kledingbedrijven

03-06-2020

Het IMVO Convenant Kleding en Textiel heeft tijdens een webinar, georganiseerd met Inretail, Modint en Solidaridad, het management van kledingbedrijven handvatten gegeven rond inkooppraktijken in producerende landen.

Partijen in Convenant Duurzame Kleding en Textiel roepen op tot verantwoordelijkheid in coronacrisis

03-06-2020

De partijen in het Convenant Duurzame Kleding en Textiel roepen bedrijven op invulling te geven aan hun internationale maatschappelijke verantwoordelijkheid tijdens de coronacrisis. Uitgangspunten zijn de bescherming van het inkomen van werknemers in de kleding- en textielsector, het waarborgen van hun veiligheid en gezondheid en het toekomstbestendig maken van de keten.

Oproep om gevolgen coronacrisis samen het hoofd te bieden

21-04-2020

Het IMVO Convenant Kleding en Textiel heeft, samen met een grote groep gelijkgestemde organisaties, een gezamenlijke verklaring opgesteld over verantwoord reageren op de coronacrisis.

CVRD ondertekend Convenant Duurzame Kleding & Textiel

20-03-2020

CVRD heeft op 8 oktober 2019 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor duurzamere producten en productieketen.

Samenwerking tussen bedrijven, leveranciers en partijen voor betere arbeidsomstandigheden in Bangladesh en India

02-03-2020

Tijdens een interactief evenement op 17 februari hebben de betrokken partijen en bedrijven in het AGT-project ‘Remedies to a Better Workplace’ hun ervaringen, resultaten en geleerde lessen gedeeld met een brede groep bedrijven en andere geïnteresseerde partijen.

CNV internationaal publiceert video over vrijheid van vereniging

13-01-2020

Vrijheid van vereniging is een van de belangrijkste thema's in het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Merken die deelnemen aan het convenant zetten zich in om vrijheid van vereniging en sociale dialoog in hun internationale toeleveringsketens te bevorderen.

2e forum voor duurzame kleding in Bangladesh

16-12-2019

Begin november 2019 werd het Convenant Duurzame Kleding en Textiel uitgenodigd om deel te nemen aan twee evenementen in Bangladesh. Op 4 november organiseerde de Nederlandse ambassade in Dhaka een ronde tafel over het belang van inkooppraktijken en het effect daarvan op duurzaamheid.