Nieuws

CVRD ondertekend Convenant Duurzame Kleding & Textiel

20-03-2020

CVRD heeft op 8 oktober 2019 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor duurzamere producten en productieketen.

Samenwerking tussen bedrijven, leveranciers en partijen voor betere arbeidsomstandigheden in Bangladesh en India

02-03-2020

Tijdens een interactief evenement op 17 februari hebben de betrokken partijen en bedrijven in het AGT-project ‘Remedies to a Better Workplace’ hun ervaringen, resultaten en geleerde lessen gedeeld met een brede groep bedrijven en andere geïnteresseerde partijen.

CNV internationaal publiceert video over vrijheid van vereniging

13-01-2020

Vrijheid van vereniging is een van de belangrijkste thema's in het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Merken die deelnemen aan het convenant zetten zich in om vrijheid van vereniging en sociale dialoog in hun internationale toeleveringsketens te bevorderen.

2e forum voor duurzame kleding in Bangladesh

16-12-2019

Begin november 2019 werd het Convenant Duurzame Kleding en Textiel uitgenodigd om deel te nemen aan twee evenementen in Bangladesh. Op 4 november organiseerde de Nederlandse ambassade in Dhaka een ronde tafel over het belang van inkooppraktijken en het effect daarvan op duurzaamheid.

Aantal bedrijven kledingconvenant zet extra stap in transparantie

12-11-2019

Een aantal bedrijven dat deelneemt aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel tekent een Transparency Pledge. Daarin beloven zij onder andere bekend te maken waar zij hun kleding produceren, welke type kleding daar geproduceerd wordt en hoeveel mensen daar werken.

Convenant Duurzame Kleding en Textiel bevordert duurzame inkooppraktijken in samenwerking met het Duitse ‘Textile Partnership’ en ACT on Living Wage

04-10-2019

Het Convenant Duurzame Kleding en Textiel besteedt veel aandacht aan de inkooppraktijken van ondertekenaars. Industriewijde duurzame manieren van inkopen moeten leveranciers in staat stellen betere lonen aan werknemers te betalen.

Kledingconvenant is relevant

04-10-2019

Onderzoeksbureau concludeert: goede voortgang in nakomen afspraken.

Textielconvenant publiceert dierenwelzijn risico’s factsheets

04-10-2019

Een werkgroep van het IMVO Convenant duurzame kleding en textiel besprak en analyseerde de dierenwelzijn-risico’s bij de vijf meest gebruikte soorten materiaal van dierlijke oorsprong in de kleding-industrie, de zogenaamde ‘big five’: wol, dons, leer, zijde en bont.

Essenza Home, Rademakers en Kings of Indigo verwelkomd bij Duits “Textile Partnership” via geassocieerd lidmaatschap

01-10-2019

De bedrijven zijn al deelnemers van het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Begin 2018 is een samenwerking tussen het Nederlandse en Duitse initiatief van start gegaan.

Je m’appelle heeft Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend

26-09-2019

Je m’appelle heeft op 21 augustus 2019 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Met de ondertekening van het convenant zal het bedrijf zich inzetten voor een duurzamere productieketen.