Nieuws

Bedrijven Convenant Duurzame Kleding en Textiel vergroten transparantie

16-11-2020

Van 2016 tot 2019 is het aantal unieke productielocaties dat bedrijven publiceren binnen het Convenant Duurzame Kleding en Textiel (CKT), meer dan verdubbeld van 2.800 naar 6.000. De locaties zijn te vinden op de Open Apparel Registry (OAR): een wereldwijde database van textielproductielocaties. Het groeiend aantal productielocaties van CKT-bedrijven in de OAR toont hun voortdurende inspanningen aan om de transparantie in de keten te vergroten.

Sociale thema’s centraal in nieuw collectief project Convenant Kleding & Textiel in India

29-10-2020

Het Convenant Duurzame Kleding & Textiel start een collectief project om werkomstandigheden in de regio Tamil Nadu in India te verbeteren. Doel is diverse sociale thema’s aan te pakken waaronder discriminatie & gender, kinderarbeid, gedwongen arbeid, vrijheid van vakvereniging, leefbaar loon & veiligheid en gezondheid op de werkplek. Het project duurt drie jaar.

B32 trekt zich terug uit Convenant Kleding en Textiel

23-10-2020

De B32 Groep, in de markt bekend met de kledingwinkels OPEN32 en jeansmerk Silvercreek, stapt uit het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

GoodWeave International steunbetuiger van Convenant Kleding en Textiel

20-10-2020

GoodWeave is onlangs als ondersteunende organisatie toegetreden tot het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. GoodWeave International is een toonaangevende non-profitorganisatie die zich inzet om kinderarbeid in wereldwijde toeleveringsketens te beëindigen en tegelijkertijd de algemene arbeidsomstandigheden te verbeteren door middel van een holistisch, markt- en gemeenschapsgericht systeem.

Nederlandse kledingmerken en mondiale vakbonden versterken elkaar in project AMPLIFY

15-10-2020

Mondiaal FNV en CNV Internationaal hebben op verzoek van de Nederlandse kledingmerken, verenigd in het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, het initiatief genomen om de productieketen socialer en duurzamer te maken.

Partijen binden samen strijd aan tegen kinderarbeid in India en Bangladesh

07-10-2020

Tussen april 2017 en maart 2020 werkte een coalitie van partijen en bedrijven samen om kinderarbeid in kledingketens in India en Bangladesh te voorkomen en uit te bannen. Met workshops en trainingen werden meer dan 3.500 arbeiders en bijna 2.000 kinderen bereikt.

Wehkamp stapt uit Convenant Kleding en Textiel

14-09-2020

Wehkamp heeft zich teruggetrokken uit het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Donsje Amsterdam ondertekent Convenant Duurzame Kleding en Textiel

20-07-2020

Donsje Amsterdam heeft het Convenant Duurzame Kleding en textiel ondertekend. Met de ondertekening van het Convenant zal het bedrijf zich inzetten voor duurzamere producten en productieketen.

Convenant Duurzame Kleding en Textiel past OESO-richtlijnen goed toe

15-07-2020

De standaarden rond maatschappelijk verantwoord ondernemen van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel en de implementatie daarvan, zijn grotendeels in overeenstemming met de OESO-richtlijnen. Dit blijkt uit een uitgebreide analyse die de OESO heeft uitgevoerd.

Reactie Convenant Kleding en Textiel op rapport Schone Kleren Campagne en SOMO

06-07-2020

Onlangs publiceerden Schone Kleren Campagne (SKC) en SOMO een rapport waarin zij de verslaglegging bekritiseren van een aantal bedrijven die deelnemen aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Het rapport beoordeelt in hoeverre de rapportages van deze bedrijven overeenstemmen met de OESO-richtlijnen. Het Convenant ziet het rapport als een aansporing voor bedrijven te werken aan meer transparantie.