Nieuws

Closing the Loop committeert zich aan beleid kinderarbeid

Convenant Verantwoord Goud | 22-09-2020

Closing the Loop en Stop Kinderarbeid / Hivos, beide partij van het Convenant Verantwoord Goud, hebben samengewerkt aan een helder en effectief beleid van Closing the Loop op het gebied van kinderarbeid.

Combinatie MVO-wetgeving en sectorale samenwerking voorwaarde voor duurzame ketenimpact

18-09-2020

Brede wetgeving op het gebied van internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en samenwerking binnen sectoren versterken elkaar.

Recycling van e-waste: alternatief voor goudwinning maar niet zonder risico's

Convenant Verantwoord Goud | 15-09-2020

De recycling van goud uit gebruikte elektrische apparaten (e-waste) kan een gouden kans zijn om vooruitgang te boeken in de richting van een meer circulaire economie voor elektrische apparaten en een alternatief voor primaire goudwinning.

Wehkamp stapt uit Convenant Kleding en Textiel

Convenant Duurzame Kleding en Textiel | 14-09-2020

Wehkamp heeft zich teruggetrokken uit het Convenant Duurzame Kleding en Textiel.

Deelname TruStone helpt leveranciers bij aanbesteding Amsterdam

Initiatief TruStone | 09-09-2020

Amsterdam heeft een stadsbrede aanbesteding voor natuursteen in de markt gezet. Leveranciers kunnen meedingen naar een meerjarig raamcontract voor negen categorie├źn natuursteen.

Ewald Wermuth nieuwe voorzitter convenant Voedingsmiddelensector

Convenant Voedingsmiddelen | 08-09-2020

Ewald Wermuth is de nieuwe voorzitter van het internationaal MVO-convenant voor de voedingsmiddelensector. De stuurgroep van het convenant heeft zijn benoeming deze week bekrachtigd.

FNV stopt deelname in convenant verzekeringssector

Convenant verzekeringssector | 04-09-2020

Vakbond FNV is gestopt met deelname aan het Convenant internationaal maatschappelijk verantwoord beleggen in de verzekeringssector.

Aanbesteding midterm-evaluatie

Convenant Voedingsmiddelen | 24-08-2020

Het IMVO-convenant Voedingsmiddelen is bijna op de helft van haar looptijd van vijf jaar. De partijen in het convenant hebben afgesproken dat er een externe, onafhankelijke evaluatie zal worden uitgevoerd om te zorgen dat de tweede helft van de implementatiefase van het convenant zo effici├źnt mogelijk verloopt.

Bankenconvenant sluit af met monitoringrapport en eindverklaring

Convenant bancaire sector | 20-08-2020

In december 2019 liep het IMVO-convenant Bancaire Sector officieel ten einde. Het convenant sluit af met een rapport van de onafhankelijke Monitoringcommissie en een reactie daarop van de Stuurgroep in de vorm van een eindverklaring.

De windenergiesector streeft naar een overeenkomst over Internationaal MVO

Windenergie | 28-07-2020

De Europese windindustrie bespreekt met andere belanghebbenden de mogelijkheid om tot een internationale sectorovereenkomst te komen over verantwoord zakendoen. Het doel is de overeenkomst voor de zomer van 2021 te ondertekenen.