Terugblik webinar Biodiversiteit

We verliezen steeds meer biodiversiteit. Het meten van de biodiversiteitsimpact van beleggingen wordt daarom steeds belangrijker, maar hoe doe je dat? De partijen uit het Internationaal MVO-convenant voor de Verzekeringssector organiseerden een webinar over dit thema.

© Shutterstock
Het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF) ontwikkelde een methodiek om biodiversiteitsverlies te meten. In een webinar onder leiding van Sanne van Keulen (Natuur & Milieu), lichtte Wijnand Boer (partner bij CREM en ontwikkelaar van de methodiek) toe hoe het in kaart brengen van de biodiversiteitsimpact in de praktijk werkt. Arthur van Mansvelt van Achmea I.M. houdt zich al langer bezig met het thema biodiversiteit en deelde zijn ervaringen en adviezen. Kijk het volledige webinar hieronder terug.

Zelf aan de slag

De partijen uit het Internationaal MVO-convenant voor de Verzekeringssector hebben ook een beleggingskader ontwikkeld voor verzekeraars om zelf aan de slag te gaan met het thema biodiversiteit. Deze is te raadplegen op de publicatiepagina. Daarnaast is biodiversiteit ook het jaarthema van het convenant in 2021/2022. Je leest er alles over op deze pagina.